Ion Stelică Mihai, cunoscut ca Leo de la Strehaia, a spus că ar fi vorbit, în acest context, cu medicul Victor Schwartz, care i-ar fi spus că preţul operaţiei depăşeşte 2.000 de euro, însă aceasta nu s-a mai realizat.
Leo de la Strehaia, care a fost audiat la Poliţia Capitalei aproximativ o oră şi jumătate, a adăugat că în niciun moment nu s-ar fi pus problema ca operaţia să fie făcută la Spitalul de Arşi din Bucureşti.
O sută de persoane au fost citate pentru a fi audiate, în calitate de martori sau de învinuiţi, la sediul Poliţiei Capitalei, în zilele de marţi şi miercuri, în dosarul operaţiilor estetice făcute la Spitalului de Arşi din Bucureşti, au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.
Potrivit surselor citate, poliţiştii Serviciului Grupuri Infracţionale Violente au citat pentru audieri o sută de persoane, câte 50 pe zi, din Bucureşti şi din 25 de judeţe.
Aproximativ jumătate dintre persoanele citate vor fi interogate în calitate de învinuiţi pentru dare de mită.
În acest dosar se află în arest preventiv, printr-o decizie definitivă din 6 mai a Curţii de Apel Bucureşti, directorul Spitalului de Arşi, Vitalie Stan, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică a unităţii, Nicolae Antohi, medicii Elena Cristina Isac, Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu şi Aurelia Isac, precum şi Carmen Florea, angajată a unei clinici private. Prin aceeaşi decizie, medicul Ioan Costică Ghiţă Plujdescu va fi cercetat în libertate.
Potrivit anchetatorilor, medicii vizaţi în dosarul operaţiilor estetice pretindeau mită sume cuprinse între 450 şi 3.400 de euro, în funcţie de tipul intervenţiei, banii fiind împărţiţi între membrii echipei operatorii, iar în cazul în care raportărilor acestora erau validate, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti deconta aproape 5.000 de lei pe operaţie.
Procurorii susţin că pacienţii care doreau efectuarea unor operaţii estetice contactau suspecții, medici angajați ai Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arsuri, în baza unor anunțuri postate pe internet sau la recomandarea altor pacienți care au efectuat operații similare.
Suspecții, medici în specialitatea chirurgie plastică, reconstructivă şi estetică, ofereau consultaţii pacienţilor care doreau efectuarea unor operaţii estetice, atât în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arsuri, cât şi în cadrul unor clinici private, au mai spus anchetatorii.
"În discuţiile purtate, suspecţii le comunicau pacienţilor că pot opta pentru efectuarea intervenției în spitalul public sau într-o clinică privată, prezentându-le avantajele financiare (un preț mai mic) de care ar fi beneficiat în cazul în care intervenţia s-ar fi realizat într-o unitate spitalicească publică. În situaţiile în care pacienţii optau pentru efectuarea intervenţiei în spital, astfel cum le indicau suspecții, se întocmea documentația medicală în care erau menționate un diagnostic şi un tip de intervenţie medicală nereale", a mai arătat Parchetul Tribunalului Bucureşti.
Ulterior, pe baza acestor documente falsificate, se întocmeau raportările către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti (SNSPMPDSB), prin care se solicita decontarea serviciilor medicale.
"În cazul în care raportările erau validate de către CASMB şi SNSPMPDSB, se deconta suma de 4.921,83 lei pentru fiecare intervenţie medicală. Pentru «serviciile» oferite (efectuarea unor analize medicale, internarea într-un spital public în baza unui diagnostic fals, intervenția chirurgicală propriu-zisă, folosirea frauduloasă a logisticii spitalului) medicii pretindeau cu titlu de mită sume cuprinse între 450 euro şi 3.400 euro, în funcţie de tipul intervenţiei, acestea fiind împărţite între membrii echipei operatorii (medicul principal de intervenţie, medicul secundar de intervenţie şi medicul anestezist)", au mai spus anchetatorii.
În acest dosar sunt urmărite penal 26 de persoane, pentru luare de mită, dare de mită, înşelăciune şi fals intelectual. Cercetările vizează 16 medici de la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, o asistenţă medicală şi nouă pacienţi, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.
Anchetatorii au făcut percheziţii la spital şi la 22 de adrese din Bucureşti, inclusiv la locuinţele unor medici, unde au găsit importante sume de bani.