În căutarea unui remediu naturist pentru a diminua efectele nocive ale consumului de alcool, specialiștii au descoperit o legumă de vară care surprinde prin proprietățile sale vindecătoare. Această legumă, care a primit numele de “leguma anti-mahmureală”, reprezintă o soluție sanatoasă pentru a te elibera de mahmureala după o noapte de petrecere în care ai băut prea mult.
Care este leguma anti-mahmureală
Consumul regulat de roșii poate oferi o protecție valoroasă împotriva efectelor nocive ale alcoolului, conform celor mai recente studii științifice. Aceste legume sunt bogate în vitamina C, potasiu și vitamina K.
Însă, ce anume face ca roșiile să fie atât de benefice pentru sănătate și cum pot acestea ajuta organismul să lupte împotriva efectelor negative ale alcoolului? Atunci când consumăm alcool, enzimele din ficat descompun alcoolul, dar acest proces poate provoca leziuni la nivelul celulelor hepatice. De asemenea, consumul de alcool crește nivelul de inflamație din organism. Roșiile conțin lycopene, un antioxidant puternic care le oferă culoarea lor caracteristică roșie. Acest lycopene are proprietăți anti-inflamatorii și este capabil să neutralizeze radicalii liberi din organism, reducând inflamația și reducând riscul de boli de inimă și cancer.
În plus, vitamina C din roșii este esențială pentru menținerea sistemului imunitar puternic și sănătos, promovând astfel vindecarea rapidă a organismului după o noapte de consum excesiv de alcool. De asemenea, potasiul din roșii ajută la reglarea nivelurilor de apă din organism, îmbunătățind hidratarea și combatând astfel simptomele de mahmureală.
Pe lângă aceste beneficii, roșiile conțin și cantități semnificative de acid folic și vitamina A, două vitamine esențiale pentru sănătatea generală a organismului. Deși sunt atât de bogate în nutrienți, roșiile au un conținut caloric scăzut, ceea ce le face ideale pentru oricine dorește să mănânce sănătos și să aibă o greutate sănătoasă.
Echipa de cercetători condusă de Dr. Xiang-Dong Wang de la Tufts University din Boston a testat efectul benefic al roșiilor asupra șoarecilor de laborator expuși la alcool. În cadrul studiului, șoarecii au primit zilnic 100 de ml de alcool, echivalentul a aproximativ șapte băuturi alcoolice standard, timp de patru săptămâni. Pe parcursul celor patru săptămâni, au fost testate trei tipuri de roșii asupra subiecților de laborator.