Fiorella Mitoiu, medic șef secție UPU, a respins acuzația făcută de soția unui pacient care a spus că acesta a decedat după ce a fost neglijat de medici, fiind trimis acasă de mai multe ori. Precizând că nu are date despre caz, aceasta a declarat că, dacă acuzațiile se vor dovedi adevărate, va demisiona.
Legile Puterii | Nou caz revoltător la Spitalul ”Sf. Pantelimon” - soția unui pacient acuză că bărbatul a murit după ce a fost neglijat de medici
”Este absolut exclus ca vreodată vreun pacient să fie trimis acasă ca să-l chemăm noi mai târziu. Noi trimitem acasă aparținătorii.
Nu le este permis accesul aparținătorilor pentru că sala a fost transformată în zonă de triaj și se evită expunerea acestora. Nu am cum să verific informația pentru nu știu decât un nume, Liliana. Mă exprim în emisiune pentru că știu că niciun pacient nu este trimis acasă. Dacă s-a întâmplat așa, îmi dau demisia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului.
Fiorella Mitoiu a vorbit și despre cazul femeii care a reclamat public că nu poate afla informații despre starea de sănătate a mamei sale și că acesteia i s-ar fi luat aparatul auditiv.
”Mama dânsei a ajuns în 17 martie la Spital. Până astăzi dimineață doamna a fost ventilată, are 87 de ani și cu afectare pulmonară de 85%. Ne-am înțeles foarte bine, în ciuda faptului că îi lipsește aparatul auditiv, îl refuză. A primit tratamentul complet și nici pe departe nu a fost izolată.
Doamna nu este la ATI, ci la Unitatea de Primiri Urgențe, unde sunt 29 de pacienți confirmați pozitiv. În așteptarea unui loc la ATI beneficiază de îngrijiri la UPU. Am văzut-o pe doamna înainte de a intra în emisiune.
Am un număr de telefon la care fiica dânsei mă poate suna. În acest moment, garantez că, dacă a existat o problemă de comunicare din partea unei persoane, aceasta nu este din UPU”, a precizat medicul.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului a subliniat că prioritatea cadrelor medicale este tratarea pacienților, a dat asigurări că aceștia beneficiază de tratamentul corespunzător, dar a subliniat că volumul de muncă este foarte mare și că medicii nu pot fi non-stop la dispoziție.
”Pentru noi, prioritatea este tratarea pacienților. Când se decide că este vorba despre internarea pacienților, aparținătorii sunt anunțați de acest lucru și, de asemenea, când intervine ceva în modificarea stării pacienților. În momentul de față sunt peste 50 de pacienți la noi în Camera de gardă. Nu poți pune un registrator să vorbească despre starea de sănătate a pacientului, lucrurile astea se comunică de către medic. Noi nu putem fi non-stop la dispoziție. Am sunat personal astăzi mai mulți aparținători pentru a-și vedea rudele pacienți prin videocall, nu există lipsă de comunicare”, a adăugat Fiorella Mitoiu.