Monica Pop consideră că, mai ales în timpul unei pandemii, este absolut necesar ca ministerul Sănătății să fie condus de un medic.
”Nu pui în pandemie un ministru care nu e medic.
Am condus un spital 25 de ani. Numirile politice au fost moartea spitalelor. Sunt 49 de spitale de stat în București, 4 erau oficial neasumate politic.
Ministerul Sănătății este strategic în orice țară. Un medic înțelege altcumva sistemul de sănătate”, a declarat Pop.
Medicul a criticat dur modul în care au fost externați pacienții de la Foișor, felul în care actualul ministru interacționează cu directorii de spitale și deciziile acestuia privind transplanturile.
”Domnul Voiculescu este dușmanul medicilor și al sistemului de sănătate. Nu am auzit să facă vizite la spitale, să se intereseze care sunt problemele lor.
Niciodată nu a fost vreun ministru care să nu adune directorii de spitale să îi întrebe ce probleme sunt (...)
Părerea mea este că miza cea mai mare este banca de os pentru că a eliminat și transplantul de os. Pe cel hepatic l-a terminat, pentru cel de plămân a retras acreditarea. A spus că a oprit transplanturile pentru a le da pacienților ocazia să plece afară. Mulți mor așteptând pe listă”, a adăugat Monica Pop.
Medicul a catalogat drept ”inuman” modul în care au fost externați pacienții de la Foișor.
”Este inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Spitalul Foișor, în urmă cu 20 de ani, era oribil, cu saloane de 20 de paturi, ceva îngrozitor. Acest manager este unul dintre cei mai buni din țară. Singurul lucru pe care îl reproșez este că medicii nu au avut puterea să iasă în față și să refuze externarea pacienților.
Transferul de la Foișor putea fi făcut și a doua sau a treia zi. Dacă tatăl domnului Voiculescu era internat acolo, operat în acea zi, ar fi făcut la fel?! Este inuman”, a mai spus Pop.