Lecția usturătoare a unui cunoscut preot pentru Liviu Dragnea

Monday, 18 March 2019, 10:12, Sursă: REALITATEA.NET

Purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice București, Francisc Doboș, scrie pe Facebook despre ipocrizie, o lecție îndreptată inclusiv către Liviu Dragnea, pe care nu îl menționează explicit.

Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice București, vorbește pe Facebook despre ipocrizie, cu o trimitere către cazul președintelui PSD Liviu Dragnea.

Doboș nu îl menționează explicit pe Dragnea, dar face referire la procesul acestuia.

”Am un proces azi. N-am putut să mă îmbolnăvesc și să mă internez în weekend ca să scap. Oricum nu mi-ar fi folosit pentru că procesul meu e unul de conștiință.

Voiam de fapt să vă/îmi (re)propun reflecția despre ipocrizie de zilele trecute. Sigur prinde bine cuiva. În primul rând mie. ”Ipocrizia (încerc să o demasc mai întâi în mine). Să fim persoane, nu personaje.

Următoarea reflecție a fost făcută vinerea trecută de părintele Raniero Cantalamessa: Ipocrizia “ne face să transformăm viața în teatru în care să recităm pentru o audiență; să purtăm o mască, să încetăm să mai fim o persoană pentru a deveni un personaj. Și există o mare diferență între persoană și personaj. Personajul înseamnă corupția persoanei. Persoana este un chip, personajul este o mască. Persoana este nuditate radicală, personajul este tot îmbrăcăminte, tot machiaj. Persoana este autentică și esențială, personajul este ficțiune și artificial. Persoana are convingeri, personajul joacă un scenariu”.”, scrie Francisc Doboș pe Facebook.

Liviu Dragnea ar fi trebuit să ajungă luni în fața judecătorilor de la ÎCCJ. Completul de cinci judecători, care va da verdictul final în dosarul Bombonica, programase reaudierea șefului PSD.

Dragnea este însă în spital, din cauza unei hernii de disc. Cel mai probabil, instanța va fi nevoită să amâne procesul, după audierea celorlalți inculpați.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ