Aportul adecvat de calciu previne instalarea simptomelor caracteristice deficienţelor, respectiv, apariţia osteoporozei. În plus, calciul stimulează producţia de celule noi în măduva, celule care reglează tensiunea arterială mărită şi problemele de colesterol.
Mulţi nutriţionişti de renume recomandă folosirea cojilor de ouă pentru suplimentarea dozei zilnice de calciu. Doza zilnică recomandată este de 1,5–3 grame de coji de ouă măcinate consumate cu un pahar de apă. Pe lângă calciu, cojile de ouă mai conţin şi fier, zinc, mangan, fluor, crom, molibden şi fosfor.
Iată cum foloseşti cojile de la ouă pentru a trata anumite condiţii de sănătate!
Glanda tiroidă
Spală bine 8 coji de ouă şi zdrobeşte-le bine. Stoarce sucul a două lămâi, după care amestecă cojile de ouă mărunţite cu zeamă de lămâie şi ţine preparatul la frigider câteva zile. Când cojile se înmoaie, strecoară şi colectează zeama într-un recipient din sticlă, apoi adaugă la ea 200 de grame de miere. Mai ţine amestecul la frigider încă șapte zile, după care începe să iei zilnic câte o linguriţă de 2-4 ori pe zi după mese, scrie evz.md.
Curăţarea sângelui şi întărirea organismului
Spală bine cinci coji de ouă, zdrobeşte-le, macină-le într-un mojar şi pune-le în trei litri de apă. Ţine amestecul la frigider timp de șapte zile. După această perioadă de timp, începe să bei această apă în locul apei de la robinet. Poţi aroma apa cu puţină zeamă de lămâie. Bea două sau trei pahare din această apă în fiecare zi.
Gastrită şi ulcer
Spală bine două de coji de ouă şi zdrobeşte-le cât mai mărunt. Toarnă peste ele două linguri de zeamă de lămâie şi pune-le la macerat. După ce cojile se înmoaie suficient, toarnă peste amestec un litru de zeamă de varză. Consumă o jumătate de cană din acest remediu de două ori pe zi, dimineaţa pe stomacul gol şi seara înainte de culcare.