Kovesi şi Coldea, plângere penală pentru că nu s-au prezentat la audieri în Comisia Parlamentară

Tuesday, 20 June 2017, 18:49, Sursă: REALITATEA.NET

Şefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea nu s-au prezentat la audierile comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale 2009.

Referitor la această situație, președintele comisiei, Mihai Fifor, a declarat că trebuie să se găsească o soluţie în cazul celor doi.

„Până la urmă, nu cred că este la latitudinea celor pe care îi invităm să stabilească dacă vin sau nu vin la comisie, dacă sunt importanţi sau nu pentru lucrările comisiei. Cred că acesta este un lucru pe care îl stabileşte comisia, pentru că de aceea este o comisie parlamentară de anchetă“, a subliniat Fifor.

El a adăugat că luni, 26 iunie, se va face o analiză a tuturor audierilor, apoi se va stabili şi calendarul pentru vară, dar cu prioritate paşii pe care îi va face comisia în legătură cu cele două scrisori trimise forului de Laura Codruţa Kovesi și Florian Coldea prin care au anunțat că nu vin la comisie. Luni, Fifor afirmase că este posibil să se facă plângere penală la Parchetul General lui Coldea și Kovesi pentru că refuză să fie audiați în Parlament.

 

Gușă, despre alegerile din 2009: Soft-ul electoral ar putea sta la baza unei posibile fraudări 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage