Kovesi a declarat, la Digi 24 că, din momentul în care procurorii au întocmit rechizitoriul și l-au trimis instanței de judecată, aceștia nu mai pot dispune măsuri preventive, ceea ce se întâmplă în acest moment în dosarul lui Victor Ponta.
"Din momentul în care procurorii DNA au întocmit rechizitoriul și instanța de judecată a fost învestită să judece acest dosar, procurorii nu mai pot dispune niciun fel de măsură preventivă sau nicio altă măsură care s-ar impune sau nu într-un dosar. Deci o eventuală măsură preventivă poate fi decisă doar de completul de judecată. Procurorii au întrebat Complexul Energetic Oltenia dacă se constituie parte civilă în dosar și nu am primit răspuns afirmativ. Datoria noastră e să întrebăm. Dacă magistrații sunt suspendați din funcție atunci când sunt trimiși în judecată, aceeași regulă ar trebui aplicată și celorlalți funcționari publici”, a spus Kovesi la Digi24.
Joi, 17 septembrie, la aproape trei luni şi jumătate de la punerea sa sub urmărire penală în dosarul "Turceni-Rovinari" şi după cinci "vizite" la DNA, Victor Ponta a fost trimis în judecată, pentru fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.
Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinet individual de avocat, Victor-Viorel Ponta a obţinut de la SCA ”Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat.