Toate predicțiile care au fost făcute până în prezent nu s-a concretizat cu izbucnirea Armaghedonului. Dar niciuna dintre acestea nu a venit de la omul care a descoperit gravitația - Sir Isaac Newton.
Newton este fizicianul și matematicianul britanic care a descoperit legile gravitației și mișcării. Practic, dacă nu ar fi fost mintea lui genială, lumea noastră rațională ar arăta, cel mai probabil, incredibil de diferită față de cum arată acum.
Prin urmare, dacă cineva poate prezice sfârșitul lumii, persoana cea mai avizată este probabil Newton.
Pentru aceasta, va trebui să ne întoarcem la începutul secolului al XVIII-lea - 1704 pentru a fi mai precis.
Înainte de inventarea ghilotinei, a trenurilor și chiar a pianului, Newton a teoretizat și a scris o mică lucrare despre sfârșitul civilizației.
Și, potrivit fizicianului, este mult mai devreme decât ați putea crede.
Scrisoarea, pe care savantul nu a dorit să fie dată publicității, este scrisă în engleza arhaică, iar cea mai aproximativă traducere ar fi:
„Atunci, timpii și jumătatea timpului sunt de 42 de luni sau 1260 de zile sau trei ani și jumătate, socotind între douăsprezece luni și un an și 30 de zile pentru o lună, precum se făcea în Calendarul anului primitiv.
Și zilele Fiarelor care vor avea o viață scurtă fiind socotite pentru anii împărățiilor trăite, perioada de 1260 de zile, dacă datează de la cucerirea completă a celor trei regi 800 A.C., se va sfârși în 2060 A.C. Se poate termina mai târziu, dar nu văd niciun motiv pentru care s-ar termina mai devreme”.
Bătrâna care își sapă singură grădina, la 82 de ani. Povestea sa a emoționat tot internetul
Cei care au descifrat textul consideră că „fiarele cu viață scurtă” se referea la omul medieval, necivilizat, a cărui viață era vulnerabilă și se putea termina oricând.
Dincolo de expresiile specifice vremii, un lucru rămâne cert: Newton a considerat că viața pe Pământ, așa cum o cunoaștem noi, se termină în 2060, adică peste 36 de ani.
Cu toate acestea, cercetătorii iau în seamă faptul că Isaac Newton era creștin și și-a format această teorie din Cartea lui Daniel - care menționează apocalipsa.
Conform acestora, „Sfârșitul lumii” la care se referă Newton în teoria sa bazată pe Cartea lui Daniel este că acesta va fi momentul în care Isus se va întoarce și va aduce pace acestei lumi.
Deci, predicția lui Newton despre sfârșitul lumii nu înseamnă neapărat Armaghedon, ci mai degrabă sfârșitul unei ere și începutul uneia noi, cu totul diferită.
Mituri sub lupă: Chiar poți să răcești de la aerul condiționat? Verdictul unui doctor