Aplicația necesită ochelari inteligenți de realitate augmentată, dar și alte dispozitive pentru a realiza, simultan, mai multe activități. Ea este deja folosită la o clinică medicală din țara noastră, în chirurgie.
Spre exemplu, chirurgul își pune ochelarii de realitate augmentată în timpul unei operații și transmite studenților, rezidenților, sau altor medici, întreaga procedură. Simultan, prin ochelari, medicul care operează poate primi asistență de oriunde.
"Gândiți-vă doar la faptul că un paramedic care merge, spre exemplu, la un accident, cu acești ochelari inteligenți și aplicația ARESA, fiind sfătuit de către medicii din UPU, cu siguranță are șanse mult mai mari să ducă eventualele victime la urgență în condiții cât mai bune", a declarat Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității Craiova.
Alți chirurgi pot asista de la distanță sau pot să îi sugereze medicului aflat în operație cum să procedeze. În plus, după ce intervenția este încheiată, totul este înregistrat, iar medicul poate face un tutorial pe care îl poate transmite celor interesați.