"Trei persoane au decedat. Încă un pacient se află în triaj în stare foarte gravă", a precizat Beatrice Mahler, anagerul instituţiei, Beatrice Mahler.
Potrivit managerului, au fost şase persoane suspecte de infectarea cu această bacterie, însă în celelalte cazuri se aşteaptă rezultatele de laborator.
Inspectorii sanitari au decis, marți, sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie-Terapie Intensivă (postoperator) din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București.
Controlul la "Marius Nasta" a început după ce doi pacienți au murit, săptămâna trecută, la acest spital din cauza infecțiilor nosocomiale.
"Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă", anunță Ministerul Sănătății, într-un comunicat.
Epidemiologii Direcției de Sănătate Publică București "consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului. Reluarea activităţii va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme", subliniază Ministerul Sănătății.
Doi pacienţi ai Institutului "Marius Nasta" s-au contaminat cu o bacterie agresivă și au murit, săptămâna trecută.
Cei doi pacienți au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă. Aceasta se poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele infectate.
Managerul spitalului, Beatrice Mahler, a anunţat încă de vinerea trecută că nu se mai fac internări în Secţia de Terapie Intensivă, conform hotnews.ro