În aceasta dimineață, focarele de incendiu cu flăcări deschise de la suprafață au fost lichidate, însă este necesară eliminarea focarelor ce ard mocnit în masa deșeurilor, anunță ISU Cluj. Supravegherea focarelor continuă cu patru autospeciale și 18 pompieri militari, sprijiniți de patru autocisterne și trei utilaje ale Regiei Autonome a Domeniului Public.
Pe de altă parte, poliţiştii clujeni s-au autosesizat şi au deschis dosar penal pentru distrugere prin incendiere.
"Este vorba despre cadrul legal în care se vor stabili circumstanţele în care a izbucnit focul", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan.
Focul a izbucnit la rampa temporară de deșeuri a municipiului Cluj-Napoca, care funcționează de cânf groapa de gunoi a orașului a fost închisă în urmă cu doi ani pentru că nu îndeplinește normele de mediu.
Incendiul are loc la numai două zile după vizita ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, care a cerut demiterea șefului Gărzii de Mediu din județ pentru că nu și-ar fi făcut datoria în ceea ce privește depozitul de deșeuri de la Pata Rât. În plus, Gavrilescu l-a avertizat pe primarul Emil Boc că rampa temporară de deșeuri își va atinge în scurt timp capacitatea maximă.
Potrivit Ziua de Cluj, nu este prima dată când la rampa de la Pata Rât izbucneşte un incendiu. Un accident similar a avut loc în mai 2016. La vremea respectivă, primarul Emil Boc a declarat că focul a fost pus intenţionat de persoane necunoscute.