Aceasta a explicat că “ideea că studenții din Vest învață la liceu ceea ce în România se studiază la gimnaziu a generat probabil prejudecata că studenții români învață mai multe matematică, ceea ce evident nu este adevărat pentru faptul că raționamentul este unul partizan”.
Conținutul matematic, volumul de informații, nivelul cerințelor la clasă “sunt mai extinse și mai variate în SUA”, decât în România. Verdictul vine de la Manuela Prajea, profesoară de Matematică nominalizată în topul primilor 50 de profesori de excepție din lume, Global Teacher Prize. Într-un interviu acordat Edupedu.ro, Prajea a declarat că “realitatea este că în Statele Unite există mai mult conținut matematic decât în România la aceeași vârstă”.
De anul acesta, Manuela Prajea nu mai predă la Colegiul Național „Traian” din Drobeta Turnu Severin, ci la un liceu din Carolina de Nord, SUA, unde a ajuns cu programul „Teach în the USA”.
Într-un interviu acordat pentru Edupedu.ro, Manuela Prajea a vorbit despre lecțiile pe care le predă copiilor de clasa a X-a din Statele Unite, despre diferențele majore dintre predarea românească și cea americană, dar și despre mitul “în România se face multă Matematică”.
“În opinia mea, percepția că elevii români învață mai mult în matematică decât studenții americani este o prejudecată moștenită de pe timpul comunismului, această prejudecată avându-şi originea în ideologia comunistă al cărei scop era acela de a demonstra că educația comunistă este mai performantă decât educația capitalistă. Aș putea chiar să spun că atât conținutul matematic, cât și volumul, dar și nivelul cerințelor sunt mai extinse și mai variate în SUA”, a declarat Manuela Prajea, pentru Edupedu.ro.