Acest tip de iluzie face parte din categoria celor de percepere vizuală care, uneori, poate fi înșelătoare. O iluzie optică are menirea de a induce privitorul în eroare, utilizându-se de culori și forme.
Pentru a se afla mai multe detalii despre modul în care funcționează sistemul de percepție umană, specialiștii explică existența iluziilor fiziologice și a celor cognitive, care pot fi probate și depistate prin intermediul trucurilor vizuale.
În primul rând, trebuie să privești cu atenție imaginea și să observi toate elementele care se ascund. Există o serie de elemente naturale care se îmbină prin intermediul acelorași nuanțe. La prima vedere, poți spune că este o simplă fotografie făcută în natură, într-o zonă verde, în timpul toamnei. Însă, dacă privești mai atent imaginea, vei descoperi că se ascunde un animale. Mai cu seamă, o girafă.
Cromatica prezentă în tabloul natural te poate păcăli, pentru că nuanțele girafei sunt foarte apropiate de cele ale arborilor. Este o iluzie optică virală care îți testează capacitatea vizuală și atenția la detalii. În condițiile în care nu ai reușit să depistezi animalul, atunci noi îți sărim în ajutor. Dacă privești în partea dreaptă a fotografiei, vei constata că trupul girafei poate fi confundat cu ușurință cu siluetele copacilor.
Iată dovada!