Declinarea competenței vine ca urmare a faptului că Ion Diniță, pus sub acuzare în același dosar, nu mai are calitatea de deputat, aceasta demisionând din Parlament.
Aristotel Căncescu este judecat în stare de arest la domiciliu. El a fost trimis în judecată în decembrie 2014, alături de Ion Diniță și de alte nouă persoane și o firmă.
Căncescu, scrie AGERPRES, este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (5 infracțiuni), luare de mită, spălare de bani, în formă continuată, trafic de influență și instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos, iar Ion Diniță, de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 infracțiuni), dare de mită și spălare de bani.
Obiectul dosarului îl reprezintă fapte desfășurate în perioada noiembrie 2006 — noiembrie 2014, fiind legate de activitatea șefului CJ Brașov și a administratorului public al județului, Radu Ispas, care și-au folosit funcția publică de autoritate locală pentru interesele proprii și ale firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care le administrau.
Procurorii DNA susțin că aceste două firme ''de casă'' dețineau cvasi-totalitatea contractelor derulate de CJ Brașov, întrucât le erau acordate preferențial, prin încredințare directă, ca urmare a dispoziției lui Aristotel Căncescu.