'Susținem desființarea cotei unice și introducerea impozitării diferențiate a veniturilor, deoarece numai în acest fel se poate încuraja formarea unei clase de mijloc în România. De asemenea, dacă se va realiza o reducere de 5 puncte procentuale a contribuției la asigurări sociale, atunci acest demers trebuie operat jumătate la angajați, jumătate la angajatori', a afirmat Bogdan Hossu, după întâlnirea cu delegația FMI.
Acesta le-a comunicat totodată reprezentanților FMI că autoritățile române ar trebui să găsească soluții de reîntregire a bugetului de stat prin măsuri de impozitare la 'capăt de linie' .
'Ar trebui ca autoritățile române să găsească soluții de reîntregire a bugetului de stat prin introducerea măsurilor de impozitare la capăt de linie. De exemplu, s-ar putea introduce un nou impozit pe profit pentru unitățile cu profituri foarte mari, cum ar fi Petrom', a mai spus Hossu.
Potrivit acestuia, întâlnirea cu reprezentanții FMI a vizat în principal un schimb de opinii, delegația instituției financiare internaționale dorind să știe care sunt îngrijorările părții sindicale cu privire la evoluția legislației muncii din România.
O misiune a Fondului Monetar Internațional se află la București în perioada 21 ianuarie — 5 februarie, pentru discuții privind prima și a doua evaluare a acordului preventiv cu România, care a fost aprobat în 27 septembrie 2013.