Concediile sunt distruse după cursele aeriene întârziate, zborurile anulate şi aglomeraţia de la frontieră. Pasagerii află abia pe aeroport că zborurile lor au fost anulate. Mii de minute de întârziere se adună pentru românii care vor să plece de pe cel mai mare aeroport al țării - Henri Coandă.
Zeci de oameni indignați au luat cu asalt ghișeul din aeroport al unei companii aeriene low-cost. Zborul firmei către Roma a fost anulat cu doar câteva zeci de minute înainte de îmbarcare. Problema nu este doar în România, însă. Zeci de zboruri din Franța au fost anulate pe motiv că angajații firmelor au intrat în grevă. Și Spania se confruntă cu o situație similară.
Companiile aeriene și operatorii de aeroporturi din Europa se confruntă cu lipsa de personal care să gestioneze fluxurile de pasageri, după ce în perioada verii s-a majorat cererea pentru călătorii aeriene, în urma ridicării majorităţii restricţiilor. Tot mai mulţi angajaţi ameninţă cu mişcări de protest.
Controale de amploare la două companii din România
Oficialii au, totuși, o soluție pentru români. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a început o investigație în urma numărului uriaș de plângeri din partea clienților care s-au ales cu zborurile anulate.
În ultimele două luni, autoritățile au înregistrat peste 600 de sesizări doar pentru două dintre companiile low-cost care operează la noi.
Este vorba de controale de amploare ale ANPC la cele mai frecventate companii low-cost care operează în țara noastră, după ce sute de zbori au fost anulate, în ultimele zile.
Păgubiții sunt chiar românii blocați în aeroporturile din străinătate unde companiile nici nu le-au oferit explicații.
ANPC reamintește românilor că au dreptul să solicite compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat, iar acest lucru este valabil chiar și în situația în care compania aeriană le-a asigurat un zbor alternativ.