Este haos pe aeroporturile internaționale în plin sezon turistic. Mai multe zboruri au fost anulate în Franța din cauza grevelor organizate de personalul de la sol. Și Spania se confruntă cu o situație similară.
Și Spania se confruntă cu aceleași probleme. Aproximativ 50 de zboruri ale unei companii aeriene cunoscute au fost anulate din cauza grevei însoțitorilor de zbor. Alte 300 de zboruri au avut întârziere la plecare sau la sosire.
Autoritățile se tem că nu vor putea face față și vor fi nevoite să anuleze mai multe curse aeriene. Lunile iulie și august sunt considerate vârful sezonului de vară în toate țările Europei.
„Problema este că nu comunică. Încearcă să le spui oamenilor: îți dăm cazare, te ajutăm, asta s-a întâmplat, a fost o problemă.
Înțeleg perfect ce trăiesc oamenii, dar nu am o soluție. Pot să le spun doar: înarmați-vă cu răbdare, plecați cu bucurie în concediu și luați-vă mai mulți bani la voi, că nu se știe ce se poate întâmpla”, a declarat Răzvan Pascu - operator în Turism.
Controale de amploare la două companii din România
Sunt controale de amploare la cele mai frecventate companii low-cost care operează în țara noastră, după ce sute de zbori au fost anulate, în ultimele zile.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a început o investigație în urma numărului uriaș de plângeri din partea clienților care s-au ales cu zborurile anulate. Păgubiții sunt chiar românii blocați în aeroporturile din străinătate unde companiile nici nu le-au oferit explicații.
ANPC reamintește românilor că au dreptul să solicite compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat, iar acest lucru este valabil chiar și în situația în care compania aeriană le-a asigurat un zbor alternativ. În ultimele două luni, autoritățile au înregistrat peste 600 de sesizări doar pentru cele două companii aeriene.