Guvernul ia în calcul varianta ca programul introdus de Adrian Năstase să fie oprit sau să se adreseze exclusiv "copiilor care au nevoie", anunţă Victor Ponta. Nu a precizat însă cum se va stabili cine are nevoie de "corn şi lapte" şi cine nu.
"Lucram pe noul exercitiu financiar sa gasim o solutie prin care sa fim siguri ca toti banii si europeni si bgetari sa ajunga la copii care au intr-adevar nevoie pentru ca, este o realitate, sunt foarte multi copii care nu consuma nici lapte, nici corn, nici mar si pur si simplu le arunca. Şi altii care ar avea nevoie de mai mult. Căutăm solutia prin care practic doar cei care au cu adevarat nevoie sa primească acest sprijin", a spus Ponta.
Cel mai folositor pentru cei mici ar fi un meniu variat care să răspundă nevoilor copiilor şi părinţilor deopotrivă.
"O masă cu un aport nutriţional potrivit pentru copii e departe de un simplu corn. Ar trebui sa contina proteine de calitate, si aici ma gandesc la o masa calda, cu carne sau peste, ma gandesc la o garnitura care sa puna accentul pe legume, ma gandesc la gustari care sa puna accetul pe fructe, pe cat posibil locale, pe cat posibil de sezon", a declarat CRISTI MĂRGĂRIT, nutriţionist.
De cealaltă parte, nimeni nu spune cum vor fi identificate familiile cărora le vor fi de folos cornul şi laptele.
"Sigur că n-o să reuşească, dar de fapt, sigur că nici nu şi-a propus să reuşească. Domnia sa a vrut numai să fandeze, ca să spun aşa, o întrebare care se referea la altceva, se referea la situaţia actuală a programului care este suspendat fără să fie pus nimic în loc", a spus MIRCEA KIVU, sociolog.
Cornul şi laptele au fost introduse în şcoli în anul 2002 şi fac parte dintr-un program guvernamental de dezvoltare a serviciilor şcolare. Anual, două milioane de copii beneficiază de acest program.