Potrivit anchetatorilor, gruparea de presupuşi proxeneţi destructurată, miercuri, de către poliţiştii şi procurorii buzoieni era formată din trei fraţi din localitatea buzoiană Poşta Câlnău şi de rude ale acestora şi şi-a desfăşurat activitatea în perioada 2004-2014.
Bărbaţii, ajutaţi de mai mulţi nepoţi, din judeţele Buzău şi Prahova, au strâns aproximativ un milion şi jumătate de euro, după ce au trimis să se prostitueze cel puţin 15 tinere, în state din Uniunea Europeană.
Conform anchetatorilor, activitatea presupuşilor proxeneţi s-a desfăşurat pe durata a zece ani, timp în care aceştia au strâns o adevărată avere de pe urma prostituării ori traficării victimelor. Cu banii astfel strânşi, proxeneţii şi-au ridicat vile de lux în localitatea buzoiană Poşta Câlnău, şi-au cumpărat autoturisme de lux şi au călătorit peste hotare, în cele mai luxoase condiţii şi locaţii, afirmă anchetatorii.
Gruparea de presupuşi proxeneţi a ajuns în atenţia poliţiştilor în anul 2010, în urma a trei plângeri formulate de victimele cărora membrii grupării le promiseseră un trai mai bun peste hotare, iar odată plecate din ţară, au fost obligate să se prostitueze, banii ajungând exclusiv în conturile buzoienilor.
Potrivit anchetatorilor, fetele erau obligate să se prostitueze în ţări precum Germania, Spania şi Elveţia, pe stradă sau în baruri, iar cele care nu acceptau să întreţină relaţii sexuale pe bani erau bătute de către cei care le-au racolat.
În total, în acest caz au fost implicate zece persoane, miercuri anchetatorii făcând mai multe percheziţii la domiciliile celor vizaţi.
În urma descinderilor, poliţiştii au găsit înscrisuri privind activitatea fetelor puse să se prostitueze, precum şi acte bancare cu sumele obţinute din proxenetism.
"Am destructurat o grupare infracţională organizată care a vizat şi înfăptuit recrutarea mai multor persoane de sex feminin, până acum au fost identificate 15 victime care au fost racolate pentru prestarea activităţii de prostituţie. Am dispus măsura reţinerii faţă de patru suspecţi care au avut contribuţii însemnate, care au constituit nucleul infracţional de bază", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX Gheorghe Petroşel procuror DIICOT Buzău.
Potrivit anchetatorilor, de pe urma activităţii de proxenetism desfăşurată pe durata a zece ani, membrii grupării au adunat aproximativ 1, 5 milioane de euro, bani pe care proxeneţii i-au investit în vile şi maşini de lux, dar şi în călătorii în jurul lumii.
Miercuri, doi dintre membrii reţelei au fost arestaţi preventiv, iar alţi doi au fost arestaţi la domiciliu, fiind acuzaţi de trafic de persoane şi proxenetism.