UPDATE: Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a solicitat, prin intermediul unui comunicat de presă, sindicatului ROMATSA și conducerii regiei continuarea negocierilor, semnarea contractului colectiv de muncă și renunțarea la grevă.
"În urma demisiei din funcția de director general, prezentate astăzi (vineri — n.r.) de domnul Ion-Aurel Stanciu, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație — ROMATSA, solicit atât sindicatului cât și conducerii regiei continuarea negocierilor pentru încheierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă și mai ales renunțarea la greva generală. Consider că în condițiile actuale este inutil acest protest care afectează activitatea din domeniul aerian și confortul cetățeanului", a afirmat Iulian Matache.
Tribunalul București a respins, astăzi, solicitarea Regiei Autonome Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA de constatare a nelegalității grevei angajaților.
"Din punctul nostru de vedere, nu ne dorim această grevă. Suntem dispuşi să negociem sâmbătă, duminică, zi şi noapte", a declarat unul dintre liderii de sindicat.
"În timpul grevei, vom avea obligaţia să asigurăm o treime din trafic, plus cele în interes de stat, umanitare, SMURD", a spus un alt lider.
Ministrul Transporturilor solicită sindicaliștilor de la ROMATSA să renunțe la grevă: "E inutil"
Sindicaliștii de la ROMATSA au anunțat, la începutul săptămânii, că vor declanșa grevă generală pe 1 septembrie dacă autoritățile nu vor rezolva până atunci problemele cu care se confruntă salariații.
Pe 19 august, Ion Aurel Stanciu, atunci director general al ROMATSA, ulterior numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, aprecia că protestele sindicaliștilor și amenințările privind declanșarea grevei generale nu sunt întemeiate, în condițiile în care 12 dintre cele 14 revendicări au fost soluționate, iar conducerea regiei este în continuare deschisă negocierilor.
Pe 15 iulie 2015, controlorii de trafic au intrat în grevă de avertisment timp de două ore, aceasta afectând 17 zboruri.