Deoarece problemele tiroidiene nediagnosticate pot crește dramatic riscul de obezitate, boli de inimă, depresie, anxietate, căderea părului, disfuncții sexuale, infertilitate, este important să cunoști unele dintre cele mai frecvente semne care te anunță că aceasta nu funcționează în parametrii normali, scrie clickpentrufemei.ro.
Dureri musculare
Durerile musculare și articulare, precum și slăbiciune în brațe pot fi simptomele unor probleme cu tiroida.
Senzație de iritație la nivelul gâtului
Un sentiment de iritație în gât, disconfort, voce răgușită sau o tiroidă marită vizibilă pot fi semne ale unei gușe. Glanda tiroidă mărită este un simptom al bolilor tiroidiene.
Modificări cutanate
Părul și pielea sunt vulnerabile când suferi de probleme cu tiroida. Când ai hipotiroidism, părul devine fragil, aspru, uscat și, în timp, se rupe. Pielea poate deveni aspră și uscată având un aspect solzos.
Probleme intestinale
Constipația severă pe termen lung este asociată frecvent cu hipotiroidism, în timp ce diareea sau sindromul colonului iritabil este asociată cu hipertiroidism.
Menstruația neregulată și probleme de fertilitate
Menstruația care nu este regulată și dureroasă este frecvent asociată cu hipotiroidism, iar menstrele care durează mai puține zile, nu sunt dureroase și apar mai rar pot fi asociate cu hipertiroidism. Specialiștii spun că infertilitatea se poate instala din cauza problemelor cu tiroida.
Probleme cu colesterolul
Colesterolul mărit, în special atunci când nu reușește să scadă deși ții o dietă, faci mișcare ori iei medicamente pentru normalizarea colesterolului, poate indica probleme cu tiroida. Rarerori, nivelul colesterolului scăzut poate fi semnul hipertiroidismului.
Schimbarea greutății
Poți să urmezi o dietă săracă în grăsimi și calorii, să faci mișcare, dar chiar și așa să simți că nu reușești să scapi de kilogramele în plus sau din contra ai impresia că te-ai îngrășat. Dificultatea cu care reușești să slăbești poate fi un semn al hipotiroidismului.sanatate, probleme