„Fără casă (mai grav chiar, în urmarea evacuării silite din locuința familială), omul are toate „șansele” să devină un ratat, o pierdere de plusvaloare pentru familie, neam și societate, precum și o plasă de siguranță ruptă de care vor fi lipsiți urmașii și apropiații săi. Înmulțit cu numere mari, acest risc de ratare se poate transforma într-un eșec al democrației și al statului care, aparent, este stat de drept și social.
Statul însuși, din plasă de siguranță socială pentru cetățenii săi lipsiți de resurse și de acces la ascensorul social, se transformă într-o entitate cinică, indiferentă și chiar ostilă. Inteligenți ca herr Ionannis Werner Klaus pot spune că un stat ca România este un stat eșuat, fără a pricepe că se poate nimeri să spună adevărul, ca un păcătos care fără să vrea slobozește o afirmație reală”, a spus Gheorghe Piperea.
Potrivit europarlamentarului AUR, țesătura economică și socială a României ultimilor 20 de ani de „domnie securistică a lui Petrov, alias Băsescu, și Iohannis, suspect și el de colaborare cu securitatea comunistă, a creat o clasă restrânsă și ultra-boată de privilegiați și o masa mare de „egali” în sărăcie”.
„Principalele două categorii de nedreptățiți ai acestui regim neofeudal sunt:
(i) cei care nu au resurse financiare pentru a-și cumpăra locuințe și
(ii) debitorii supra-îndatorați la bănci, care au avut impresia că au cumpărat pe credit locuințe, dar au cumpărat, de fapt, servitute, captivitate și ruină.
Pentru acești oameni nu doar că a dispărut ascensorul social. Autobuzul a plecat mereu cu câteva secunde înainte ca ei să ajungă în stație, cu sufletul la gură”, a explicat Gheorghe Piperea.
Președintele AUR, George Simion, candidatul partidului la funcția de Președinte al României, și-a prezentat în data de 27 iunie planul pentru alegerile prezidențiale din acest an. În cadrul prezentării sale, George Simion a declarat că, în cadrul „Planului Simion”, își propune să construiască anual 100.000 de case la un preț începând de la 35.000 de euro.
Un astfel de program nu costă pe atât de mult pe cât consideră oamenii. 50 de miliarde de euro este valoarea totală pentru a construi 1 milion de locuințe. Însă, în realitate, pentru că proiectul se desfășoară pe 10 ani, nevoia de finanțare este de doar 20 de miliarde de euro, pentru că ulterior locuințele se vând. Cu doar 20 de miliarde de euro facem o economie reală, iar valoarea activelor create va depăși la final 75 de miliarde de euro.