"Livrările de arme nu ar contribui acum" la dezamorsarea crizei, o poziţie care "întruneşte consens în interiorul guvernului federal" condus de Olaf Scholz, a afirmat Christine Lambrecht, într-un interviu publicat în săptămânalul Welt am Sonntag, relatează Agerpres, care citează media internaționale.
"Pot înţelege dorinţa de a sprijini Ucraina, şi este exact ceea ce facem deja", a adăugat oficialul, precizând, în context, că un spital de campanie complet va fi livrat în februarie, "cu instruirea necesară".
Potrivit ministrului Apărării, pentru Germania, aceast lucru implică un cost total de 5,3 milioane de euro.
"Am furnizat deja aparate de asistenţă respiratorie", a adăugat ministrul, amintind că Germania tratează "deja în spitale ale Bundeswehr (armata germană) soldaţi ucraineni grav răniţi".
"Suntem, aşadar, alături de Kiev. Acum trebuie să facem tot ceea ce ne stă în puteri pentru a dezamorsa criza", a rezumat ea.
Cancelarul Olaf Scholz a subliniat că politica Germaniei este de a nu livra arme letale în zone de conflict.
La rândul său, şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a declarat că Germania nu va critica alte state pentru că sunt pregătite să livreze arme Ucrainei. 'Însă nu cred că este realist să credem că astfel de livrări ar putea înclina balanţa militară', a afirmat ea pentru Sueddeutsche Zeitung.
"Arma cea mai puternică (...) este pentru aliaţii din NATO, statele membre ale UE şi G7 să spună clar (Rusiei) că oricărei noi agresiuni i se va răspunde cu consecinţe masive", a arătat ea.