Alături de camera foto, ecranul a fost întotdeauna unul din punctele forte ale flagship-urilor Samsung. De acest fapt utilizatorii s-au convins cu ochiul liber. Dar, pentru ca performanţa să aibă şi o justificare ştiinţifică, există şi teste profesionale care susţin acelaşi lucru.
DisplayMate, companie specializată în calibrarea ştiinţifică şi optimizarea matematică a display-urilor, a testat ecranul disponibil pe Galaxy Note 7 şi a publicat rezultatele obţinute.
Note 7, conform testelor realizate de DisplayMate, este primul ecran de smartphone care oferă o luminozitate mai mare de 1.000 de niţi (unitate de măsură pentru luminozitate). Acest nivel nu poate fi atins prin setarea manuală a luminozităţii, ci doar în modul ”automatic brightness”.
Spre comparaţie, cel mai bun ecran din urmă cu 4 luni, Galaxy S7, ajungea la o luminozitate maximă de 855 niţi. În exact aceleaşi condiţii, Note 7 atinge 1.048 niţi.
În termeni simpli, asta înseamnă că Note 7 oferă un contrast mai bun, afişajul fiind mai vizibil în condiţii de luminozitate puternică, cum este cazul folosirii telefonului afară, în bătaia soarelui.
Tot în această idee, cei de la DisplayMate laudă ecranul lui Note 7 şi pentru rata redusă de reflecţie. Noul vârf de gamă Samsung reflectă lumina în proporţie de doar 4,6%, având cea mai mică rată de reflecţie dintre toate ecranele smartphone-urilor de până acum.
De notat că toate aceste date sunt valabile pentru modul de reglare automată a luminozităţii. În modul manual, luminozitatea maximă la care se poate ajunge este mai mică: 639 niţi. Chiar şi aşa, este peste cei 440 de niţi oferiţi în modul manual de Galaxy S7.
Spre deosebire de majoritatea smartphone-urilor, care apelează la un senzor frontal pentru reglarea automată a luminozităţii, Samsung a pus doi senzori pe Note 7 - un senzor pe faţa şi altul pe spatele telefonului. Împreună, cei doi senzori realizează o măsurare mai corectă a luminii din jur şi duc la o reglare automată mai bună a luminozităţii ecranului.