Jihadistul Adam Djaziri (31) a fost singurul ucis în incident, dar atacul a ridicat întrebări cu privire la modul în care acesta era posesor legal de arme, în ciuda faptului că era recunoscut drept un potențial radical islamist încă de acum doi ani.
Într-un interviu acordat ziarului Le Figaro la două zile după incidentul din 19 iunie, Collomb a declarat că a cerut anchete în cazuri similare. În timpul audierii în Senat, cu privire la o nouă lege anti-terorism propusă, Collomb a declarat că au identificat aproximativ 100 de persoane care, asemenea lui Djaziri, care au fost înregistrate ca proprietari de arme, în ciuda faptului că sunt suspectați de extremistism.
„Persoana care dorea să comită acest atac era cercetată, dar, în același timp, era proprietar legal de arme de foc. Acesta denotă o disfuncție”, a declarat ministrul.
Acesta a mai afirmat că a cerut autorităților dinc adrul poliției locale să identifice persoanele care se ocupă de listele de supraveghere a securității, astfel încât acestea să „poată lua măsuri și să trateze aceste probleme”, pentru ca țara să „revină la starea normală”.
Franța se află în stare de urgență de la atacurile din noiembrie 2015 de la Paris, când jihadiștii au ucis 130 de persoane prin împușcături și bombardamente în diferite localuri publice, precum și la stadionul Bataclan.
Starea de urgență a fost de atunci extinsă de cinci ori. Acesta va expira oficial la jumătatea lunii iulie, când se așteaptă că guvernul lui Emmanuel Macron să îl extindă din nou până la 1 noiembrie, în timp se pregătește noua lege anti-terorism.