„Nimeni nu a combătut eficient și sută la sută poluarea în lume, dar se cere de la un singur primar ca el în trei ani de zile să facă tot ce nu s-a făcut trei ani ani de zile”, a spus Gabriela Firea, într-o vizită pe șantierul de pe Prelungirea Ghencea 322 - 326 unde municipalitatea construiește un bloc de locuințe sociale.
„Am văzut că se organizează petiţii, acţiuni, chiar mitinguri împotriva vinietei Oxigen. Nicio problemă! Noi putem să renunţăm şi la program. Dacă asta îşi doresc bucureştenii, dacă asta ne dorim cu toţii, să fim singurul oraş european în care să circulăm cu maşini non-euro, Euro 1, Euro 2... Nicio problemă, eu fac ce spun cetăţenii. Dar ca să vedeţi în ce ipocrizie trăim. Pe de o parte - de ce nu am curajul să iau măsuri şi să eliminăm din trafic autoturismele care ne omoară, pe de altă parte - atunci când le luăm, de ce le luăm?”, a adăugat primarul general.
„Să decidă cetățenii! Cetățenii au decis, pentru că este cel mai democratic mod cu putință de a conduce. Cetățenii și-au ales un primar, au ales majoritatea în Consiliul General și aceștia iau măsuri responsabile, în urma unor dezbateri transparente, iar feed-back-ul a fost pozitiv, în sensul că cei mai mulți bucureșteni își doresc ca din traficul nostru să dispară autoturismele intens poluante. Dar eu îmi iau doar partea negativă, mitinguri, petiții, jigniri... Nu ştiu, doriţi? Organizăm un referendum. Dar este anormal. Noi să organizăm un referendum pentru ceea ce deja europenii la care ne uităm au decis demult şi anume: poluatorul plăteşte”, a mai spus Firea.
Ea a răspuns că ideea referendumului i-a venit pe loc, precizând că se va sfătui cu colegii privind varianta unui referendum. Ea a menţionat şi că un astfel de proiect ar avea nevoie de susţinerea majorităţii din Consiliul General al Capitalei.