„Să nu uităm că la o vârstă tânără, 26 de ani, în urma decesului părintelui său a devenit regina Marii Brianii. Era o perioadă a anilor 50, imediat după război. Ea a reprezentat un pilon de incredere, de seriozitate si de munca fără precedent. A fost un punct de sprijin, mai ales în acea perioadă, pentru britanici. Un exemplu de seriozitate in intreaga lume.
Este o pierdere imensă, atât pentru Marea Britanie, cât și pentru cele 50 de state din Commonwealth, și pentru Familia Regală din România, care se înrudește cu familia regală din Marea Britanie.
Este fără precedent. În afară de faptul că are una din cele mai lungi domnii, de 70 de ani, din istoria omenirii, regina Elisabeta a II-a a reprezentat un punct de sprijin pentru întreaga umanitate. Un exemplu de seriozitate de munca fara precedent. Un adevărat exemplu”, a declarat Gabriel Oprea, vineri, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.
Despre mesajul transmis de Vladimir Putin, Gabriel Oprea spune că „simbolurile sunt reale” și, pe de altă parte, este vorba de „mesaje diplomatice, protocolare în astfel de momente la moartea unei regine, a unui mare șef de stat”.
„Regina Marii Britanii Elisabeta s-a bucurat de prestigiu in intreaga lume, a fost un exemplu pentru întreaga umanitate, și nu sunt vorbe mari, mai ales in aceste momente triste. A fost un exemplu pentru noi toți.
Și în Rusia, și peste tot in lume, și președintele chinez, întreaga lume arată că a fost o regină, un șef de stat respectat și puternic. Întotdeauna omul sfințește locul, puterea exemplului. A fost un exemplu de muncă, hotărâre și abnegație, seriozitate și echilibru”, a mai punctat Gabriel Oprea.
Despre misiunea fiului reginei Elisabeta, regele Charles, care va domni după moartea sa, Gabriel Oprea apreciază că „moștenirea este imensă”.
„Simbolul reginei Elisabeta a reprezentat un punct de echilibru mai ales dupa război, A stat la masă, a discutat cu zeci de premieri britanici, cu zeci de președinți șefi de stat. Lasă o moștenire imensă”, a declarat Gabriel Oprea, la Realitatea PLUS.
„În același timp, Prințul Charles este un mare prieten al României, lucru public cunoscut, este un lucru foarte bun pentru România, mai ales pe calea diplomatică în astfel de momente.
Cred că Regele Charles al III-lea va face față foarte bine acestor sarcini, a avut un exemplu deosebit prin mama sa. Cred că în continuare națiunea britanică va găsi același echilibru și același punct de sprijin in Familia Regală.
E un moment important și pentru România, pentru că are în acest moment un mare prieten, care a arătat imaginea României în bine cum poate nu a facut-o nimeni. Poate mulți dintre români, la nivel înalt, poate nu au făcut pentru România ce a facut Prințul Charles pentru imaginea României, actualul Rege Charles al III-lea”, a mai declarat Gabriel Oprea, la Realitatea PLUS.
Axa București-Washington-Londra există și în continuare, și după moartea Reginei Elisabeta a II-a, a adăugat Gabriel Oprea.
„Directia Londra-București-Washington este deja. România face parte din NATO. Paradoxal, această criză la granița, acest război hibrid ce se desfășoară, a întărit Flancul de Est. A arătat locul și rolul României în strategia de securitate europeană. România are peste 1.200 de km la granița de est.
Întotdeauna Armata Română, România și-a făcut datoria față de NATO și este un exemplu NATO, UE reprezintă umbrela de securitate pentru România”, a concluzionat Gabriel Oprea, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.