Consumul de piersici previne apariția tumorilor grație antioxidanților (și în special a seleniului) care opresc dezvoltarea celulelor canceroase. În acest fel, protejează de cancer pulmonar, de colon și oral.
Datorită efectului pozitiv avut asupra scalpului, consumul de piersici oprește căderea părului.
Te scapă de stres, grație faptului că reduc anxietatea. În Ungaria, piersicile sunt supranumite „fructe ale calmării”.
Protejează vederea, datorită conținutului de beta-caroten și a mulțimii de antioxidanți, alături de Vitaminele A și C. Consumul regulat de piersici poate îmbunătăți sănătatea ochilor și preveni degenerarea maculară, odată cu înaintarea în vârstă.
Te ajută să-ți normalizezi greutatea corporală. Un fruct conține cam 30-35 de calorii, tocmai de aceea piersicile sunt indicate în dieta celor care decid să slăbească sănătos.
Ajută la eliminarea toxinelor din colon, rinichi, stomac și ficat, datorită conținutului ridicat de fibre și potasiu.
Normalizează nivelul de colesterol în sânge, protejând organismul de diabet și boli cardiovasculare.
Te ajută să ai o piele frumoasă grație Vitaminelor A și C, esențiale pentru sănătatea epidermei. Pe lângă faptul că o hidratează, consumul de piersici conferă pielii suplețe și finețe. Totodată, formează un scut de protecție contra radicalilor liberi. Consumul regulat de piersici previne atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.
Pentru că sunt bogate în fier, piersicile sunt indicate persoanelor cu anemie. Tot aceste fructe conțin și multă Vitamina C, care ajută la absorbția mai bună a fierului.
Piersicile sunt considerate ca fiind afrodisiace!