După acest weekend cu temperaturi moderate, specifice unui început de toamnă, de la jumătatea săptămânii viitoare, vremea va cunoaşte o răcire accentuată. Astfel, potrivit ANM, temperaturile vor fi în scădere, mai ales în regiunile din nord şi din est. Înnorările vor fi mai persistente în jumătatea de est a teritoriului, unde probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţă va fi mai ridicată.
Până pe 18 noiembrie, tendinţa temperaturii aerului va fi, în general, de scădere în cea mai mare parte a intervalului de referinţă. Probabilitatea pentru ploi va fi în creştere.
Banat
Tendinţa temperaturii aerului va fi, în general, de scădere în cea mai mare parte a intervalului de referinţă. În medie, valorile maxime se vor încadra între 17 şi 21 de grade în prima săptămână şi între 12 şi 17 grade în cea de-a doua, iar minimele între 5 şi 9 grade până pe 11 noiembrie, apoi între 3 şi 7 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi în creştere, cu precădere, la sfârşitul intervalului.
Crişana
Temperatura aerului va fi în general în scădere, relativ staţionară şi în uşoară creştere până în 13 nioembrie, apoi din nou în scădere, însă ceva mai accentuată decât precedenta. Media regională va consta în valori maxime cuprinse între 11 şi 17 grade în cea de-a doua săptămână, iar minimele între 3 şi 7 grade, după 11 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi în creştere, îndeosebi la sfârşitul intervalului.
Transilvania
Valorile diurne în Transilvania vor fi în uşoară creştere până în 13 noiembrie, apoi din nou în scădere. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată şi în creştere, în a doua parte a intervalului şi mai ales după data de 14 noiembrie.
Maramureş
Temperatura aerului va fi în general în scădere, în perioada 14-18 noiembrie; scăderea va fi mai pronunţată la valorile diurne, iar în restul timpului nu va avea variaţii semnificative. În medie, valorile maxime se vor încadra între 10 şi 15 grade în cea de-a doua, iar minimele între 2 şi 5 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi în creştere, pe parcursul celei de-a doua săptămâni, dar mai ales în ultimele zile ale acesteia.
Moldova
În medie, valorile maxime se vor încadra între 11 şi 18 grade, iar cele minime între 3 şi 8 grade. Pe parcursul săptămânii a doua, vremea se va încălzi până în data de 13 noiembrie, apoi se va răci, iar media de temperatură va fi de 10....15 grade la valorile maxime şi de 3....5 grade la minime. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată după data de 11 noiembrie.
Dobrogea
Temperatura aerului va fi în creştere până în 13 noiembrie, apoi din nou în scădere. La valorile nocturne, variaţiile vor fi spre creştere în prima dimineaţă; creştere până în data de 14 noiembrie şi din nou spre scădere, până la sfârşitul intervalului. În medie, în cea de-a doua săptămână - maxime între 12 şi 15 grade şi minime între 5 şi 7 grade. Trecător vor fi condiţii de ploi slabe sau burniţă.
Muntenia
Temperatura aerului - la valorile diurne, va fi în creştere până în 13 noiembrie, apoi din nou în scădere. La valorile nocturne, variaţiile vor fi spre creştere în prima dimineaţă; creştere până în data de 14 noiembrie şi din nou spre scădere, până la sfârşitul intervalului. În medie, în cea de-a doua săptămână - maxime între 12 şi 16 grade şi minime între 3 şi 5 grade. Trecător şi pe spaţii mici vor fi condiţii pentru ploi slabe sau burniţă.
Oltenia
La valorile diurne, temperatura aerului va fi în creştere până în 13 noiembrie, apoi din nou în scădere, ceva mai accentuată decât precedenta. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media pe regiune va consta în temperaturi maxime cuprinse între 11 şi 17 grade şi minime între 3 şi 5 grade.
Minus 2 grade la munte
Temperatura aerului va fi, în general, în scădere, în intervalul de prognoză, însă majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze vor fi peste cele normale ale perioadei. În cea de a doua săptămână, vremea se va răcori, astfel că la finalul său, media maximelor va coborî până în jurul valorii de 4 grade, iar a minimelor spre -2 grade. Vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe, în principal, după data de 11 noiembrie, cu probabilitate mai mare de semnalare a acestora la sfârşitul perioadei de referinţă.