„Condamnă pe inculpatul Ceort Cătălin Nicolae, la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Condamnă pe inculpatul Ignat Victor, la 3 ani închisoare pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită. În baza art. 91 alin.1 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe o durată de 4 ani, ce constituie termen de supraveghere pentru inculpat, potrivit art.92 Cod penal. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile în cadrul Primăriei Voluntari sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei.
Procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată, în 2017, pe procurorul Cătălin Nicolae Ceort, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub acuzaţia de luare de mită, acesta pretinzând 260.000 de euro de la un om de afaceri.
Potrivit DNA, în luna decembrie 2016, Cătălin Nicolae Ceort, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică, ar fi pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului. În schimbul banilor, procurorul ar fi urmat să dea o soluţie favorabilă în respectivul dosar.
Banii ar fi fost pretinşi prin intermediul lui Victor Ignat, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, trimis şi el în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de complicitate la luare de mită.
"La data de 27 decembrie 2016, în scopul arătat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se arată într-un comunicat al DNA, de la acea vreme.
Pe 21 aprilie 2017, Ceort a fost suspendat din funcţia de procuror de către Secţia pentru procurori a CSM, ca urmare a trimiterii sale în judecată.