"Investiția se poate ridica la aproximativ 80 de milioane de euro. Poate să deservească aproximativ 400 de beneficiari, de persoane spitalizate care nu trebuie să fie toate rănite, ci pot să fie răniți alături de familiile lor, astfel încât inclusiv afecțiunile psihice să poată să fie tratate mai ușor. Vorbim de aproximativ 50.000 de militari care au luptat în teatrele de operații pentru România. Dintre aceștia, foarte mulți au suferit răni fizice, dar și psihice", a declarat vicepremierul Raluca Turcan.
Proiectul Asociației Veteranilor Militari s-a bazat până acum pe cotizații și sponsorizări. Pentru ca lucrările să se finalizeze mai repede, se implică și Guvernul.
"M-a impresionat, pe de o parte, voința cu care asociația își susținea proiectul, dar și proiectul în sine pentru că este un proiect de anvergură la nivel național. Pentru prima dată în istoria fondurilor europene să avem o linie de finanțare pentru infrastructuri de tratament destinate persoanelor cu nevoi speciale", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.
Construcția celui de-al doilea pavilion va începe anul următor.
"Nu este o facilitate care să rămână sau să fie destinată doar militarilor, ci ea este destinată pentru toți membrii sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională. Este, de asemenea, destinată societății civile", a declarat ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.
Ansamblul este ridicat pe locul fostului liceu militar de la Mănăstirea Dealu, unde a studiat și regele Mihai.