După efectuarea tratamentului împotriva păduchilor, la al doilea control au mai fost găsite doar şase cazuri, precizează DSP.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu, aceste controale sunt realizate după fiecare vacanţă de către cadrele medico-sanitare din şcoli, licee şi grădiniţe, scrie news.ro.
ISMB solicită părinţilor ca, în cazul în care cunosc cazuri de pediculoză sau de infecţii transmisibile, să anunţe Inspectoratul Şcolar pentru evitarea răspândirii acestora.
Cum prevenim transmiterea păduchilor
Păduchii de cap de transmit cel mai ușor în rândul copiilor, pentru că, nu-i așa, ei sunt cei care aleargă, se îmbrâncesc, se joacă împreună și stau foarte apropiați.
Regulă distanței interpersonale o află la o vârstă mai înaintată. Cât sunt mici, nu există astfel de lucruri. Oricum ar fi, dacă sunteți părinți, nu veți putea să îi interziceți copilului să se joace cu alți copii.
Ce puteți face este să îi spuneți să nu își împrumute lucrurile personale, cum ar fi agrafele de păr, șapca, căciulă sau pălăria de soare.
Iar un alt lucru ar fi acela de a-i verifică constant părul și de a fi atenți la reacțiile lui. Primele simptome care va pot duce cu gândul să faceți o verificare pentru a va da seama dacă aveți sau nu păduchi sunt mâncărimile.