"Până în acest moment, nu avem pe masă niciun proiect, nici al Legii pensiilor, nici salarizare, nici reforma administrației, avem o variantă a legii offshore, la care ne-am uitat și care se va discuta săptămâna viitoare dar, noi discutăm acum lucruri fără a avea chestii concrete," a afirmat Florin Cîțu, la finalul ședinței Coaliției de guvernământ de miercuri.
"De aceea, apelul meu este către Guvern, să vină la coaliție, sau miniștrii din Guvern, să vină la coaliție cu propuneri concrete și le putem discuta.
Din partea Partidului Național Liberal, există toată susținerea pentru proiecte, și avem și noi proiecte, bineînțeles, le-am pus pe masă și aseară. Restanța pe care o avem acum, din programul de guvernare, 7% la investiții. Este o restanță, dacă Ministerul Finanțelor spune că are venituri așa de mari la buget, ar fi bine să nu uităm că trebuie să mai adauge 0,25% pentru investiții, și asta este în programul de guvernare. Eu cred că toți trebuie să respectăm programul de guvernare," a mai afirmat Cîțu.
CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PLATA SOMAJULUI TEHNIC?
Fostul premier a solicitat lămuriri și de la Ministerul Muncii, după ce în spațiul public a fost vehiculată informația că nu a fost prelungit la timp șomajul tehnic și s-ar putea ca în România companiile private să fie forțate, în starea de alertă, să plătească din banii proprii șomajul tehnic. "Eu sper că nu este adevărat acest lucru, pentru că ar fi un dezastru," a afirmat Cîțu.
"Deci, sunt lucruri pe care trebuie să le clarificăm, dacă acea modificare a fost legală, dacă nu s-a prelungit la timp șomajul tehnic, lucruri foarte importante, și noi susținem cu tărie, în PNL, că orice resurse suplimentare vin la buget, să se ducă mai întâi către restanța pe care o are Guvernul față de programul de guvernare, cei 7% din PIB."