Investigația, care s-a desfășurat între lunile aprilie-decembrie ale acestui an, a descoperit că pe grupurile simpatizanților ai Statului Islamic sau al talibanilor au circulat, fără probleme, fotografii cu decapitări, propagandă extremistă și discursuri ce instigau la violențe și ură.
Politico a găsit postări care erau etichetate de instrumentele Facebook de promovare a conținutului de pe grupuri, ca fiind ”captivante”.
Postările erau fie povești ale extremiștilor despre violențele pe care le-au săvârșit în Irak sau Afganistan, fie îndemnuri de a ataca ținte din Occident sau rivali din regiune. Unele dintre aceste postări conțineau videoclipuri cu atentate sinucigașe cu bombă, iar acestea erau etichetate ca fiind conținut ”util”.
Asta, în ciuda afirmațiilor Facebook care s-a angajat să elimine astfel de conținut, știind că are probleme de moderare când vine vorba de alte limbi decât engleza. Întrebați de Politico dacă și ce măsuri s-au luat pentru a combate astfel de comportamente, Facebook a spus că a angajat mai mulți oameni vorbitori de Pashto și Dari (limbile vorbite în Afganistan), dar a refuzat să spună exact numărul lor.