Explicaţia şocantă a gestului misterios făcut de Udrea în parlament. Ce semnifică de fapt

Tuesday, 10 February 2015, 10:29, Sursă: REALITATEA.NET

Înaintea votului din Camera Deputaţilor, Elena Udrea a făcut un gest care a atras atenţia tuturor. Uitându-se spre camerele de filmat, deputatul a dus degetul la nas, zâmbind. Coincidenţă sau nu, vorbim despre unul dintre codurile folosite în filmele cu mafioţi. Semnifică, printre altele, păstrarea unui secret, sub orice fel de presiune.

După discursul din Parlament, Elena Udrea a făcut un gest care a dat naştere la numeroase semne de întrebare privind semnificaţia sa. Răspunsul a venit, câteva ore mai târziu, pe Facebook.

"Văd că gestul meu din Parlament în care am dus mâna la nas a creat mare vâlvă şi s-a transformat în subiect de analiză semiotică. În realitate, e un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut să-i transmit că "totul e în regulă", a scris deputata pe reţeaua de socializare.

Acelaşi gest a fost folosit de interlopul Sile Cămătaru, înainte să fie arestat, dar şi în filmele cu mafioţi, de exemplu în pelicula The Sting, cu Paul Newman, în rolul unui deţinut politic, şi Robert Redford.

Gestul are însă şi alte interpretări. În cultura indiană, sugerează că persoana care duce degetul la nas nu se lasă păcălită.

În cultura americană, degetul dus la nas este subiectul unui joc între cel puţin trei persoane, iar cel care nu a apucat să facă gestul, pierde jocul şi trebuie să îndeplinească o anumită sarcină.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ