DNA a refuzat până acum o dată să predea dosarul și de trei ori să predea ancheta.
Adina Florea a cerut tot dosarul în original. Conform uzanțelor, în astfel de cazuri, procurorii care instrumentează dosarul furnizează doar copii ale documentelor/volumelor care vizează ancheta deschisă în paralel de alt Parchet.
Disputa pentru dosarul Tel Drum va fi tranșată de Augustin Lazăr, care va decide cine se va ocupa de soluționarea dosarului.
În aceste condiţii, Augustin Lazăr este cel care trebuie să spună cine se ocupa de aceasta anchetă, în care protagonist e Liviu Dragnea.
Nou înființata secție pentru investigarea magistraților a încercat, de patru ori, să preia dosarul Teldrum.
”La datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie, 31 ianuarie 2019, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a formulat, consecutiv, trei cereri prin care solicita transmiterea dosarului anterior menționat.
În primele două cereri nu s-a invocat nici un temei legal de preluare a acestui dosar, motiv pentru care au fost cerute clarificări din partea DNA. În ultima solicitare a Secției, datată 31 ianuarie 2019, s-a invocat împrejurarea că D.N.A nu ar mai avea competența de soluționare a acestui dosar, deoarece unele dintre persoanele împotriva cărora se efectuează urmărirea penală au calitatea de magistrați.
La data de 14.02.2019, în răspunsul transmis de către DNA Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție se arată că nu există nici un criteriu care să atragă competența Secției,niciuna dintre persoanele față de care se efectuează urmărirea penală neavând calitatea de magistrat", se arată în comunicatul DNA, potrivit Realitatea TV.
Teldrum este o companie de construcții, despre care s-a vehiculat că ar fi, de fapt, controlată de Liviu Dragnea, care i-ar fi încredințat numeroase contracte cu statul pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Teleorman.