În prezent, Poteraș ispășește o condamnare de opt ani de închisoare, dictată în 2015, pentru retrocedarea frauduloasă a 12 hectare în Sectorul 6.
Retrocedările prezentate acum de RISE nu au legătură cu condamnarea lui penală, dar au fost făcute în favoarea acelorași beneficiari și în aceeași perioadă de timp.
E neclar dacă au încălcat legea fondului funciar – așa cum au făcut-o cele pentru care Poteraș a fost trimis la pușcărie.
Dar e clar că au fost, ca și celelalte, preferențiale și speculative.
Acționând prin intermediul unor interpuși, Mănescu, Poteraș și Dobrescu au cumpărat, împreună – de la niște oameni simpli, care își pierduseră speranța că statul le va mai da înapoi ceea ce le luase în timpul comunismului – drepturile succesorale asupra unor terenuri.
Au plătit pentru ele 327.000 de euro.
Imediat ce și-au însușit aceste drepturi, terenurile, care nu fuseseră restituite cu anii, la cererea unor anonimi, le-au fost restituite lor, la adrese convenabile.
Propunerile de restituire au fost făcute chiar de Cristian Poteraș, șef al Subcomisiei Locale de Fond Funciar a Sectorului 6, iar deciziile de retrocedare propriu-zise au fost luate de Comisia Muncipală de Fond Funciar, de pe lângă Prefectura București.
Au devenit, astfel, proprietarii a 14,2 hectare.