Conform Poliţiei Capitalei, judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 5, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au descins la nouă adrese şi au pus în aplicare opt mandate de aducere.
Din cele opt persoane audiate, au fost reţinute numei şapte, pentru înşelăciune şi tentativă la înşelăciune.
Potrivit anchetatorilor, în urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe acte oficiale, file de cec, acte de identitate, acte ale unor firme, adeverinţe de venituri, un aparat pentru confecţionat ştampile şi calculatoare.
Conform unor surse din Poliţie, în zilele de 8 şi 9 aprilie suspecţii ar fi păcălit două persoane, pe care după ce le-au convins că sunt consilieri generali, le-ar fi convins să cumpere pentru ei, în rate, aparatură electronică, sub pretextul că bunurile vor fi achitate de către primărie.
Ulterior, la data de 23 iunie aceştia s-au dus la o firmă din sectorul 4, unde, s-au prezentat drept inspectori şefi la primărie şi au încercat să ridice mărfuri în valoare de 100.000 de lei, ce urmau a fi achitate cu file de cec.
Potrivit Poliţiei Capitalei, în perioada 11 - 13 iulie, unul dintre aceştia ar fi sunat, în mai multe rânduri, o persoană căreia i-ar fi cerut 5.000 de euro pentru a-i obţine o locuinţă, după ce s-a prezentat drept inspector la primăria Capitalei.
În zilele de 7 şi 8 octombrie, recomandându-se tot angajaţi ai primăriei, aceştia au ridicat o cantitate mare de legume, pe care urmau să o achite cu o filă de cec.
Dumitru Cercel, Marian Ionescu, Gheorghe Niculae, Angela Jilavu, Nihat Celic, Ionel Toma şi Alexandra Ovlache au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Sectorului 5 cu propunere de arestare preventivă pentru înşelăciune, tentativă la înşelăciune, uz de fals, tentativă la uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals în declaraţii şi complicitate la fals privind identitatea.