În a şasea zi a acestei ofensive, care suscită îngrijorarea mai multor state, Erdogan a mers la sediul comandamentului operaţiunii, din provincia de frontieră Hatay, în compania şefului armatei şi a ministrului Apărării, potrivit unui comunicat al preşedinţiei turce.
În cursul acestei vizite, Erdogan a afirmat că ofensiva împotriva miliţiei kurde "Unităţile de apărare a poporului (YPG)" va continua "până ce scopul va fi atins".
Ankara a contestat joi felul în care a prezentat Casa Albă o convorbire telefonică dintre preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, apreciind că nu a reflectat fidel conţinutul discuţiei celor doi lideri despre ofensiva turcă din Siria.
Preşedinţia turcă a dezminţit totodată că Trump şi-ar fi exprimat "preocuparea faţă de retorica falsă şi distructivă venită din partea Turciei", aşa cum s-a formulat în comunicatul de la Washington, afirmând că preşedintele american pur şi simplu a făcut cunoscut că criticile turce la adresa SUA "provoacă preocupare la Washington".
Pe acelaşi subiect, NATO a declarat că Turcia, care a lansat o ofensivă în nordul Siriei împotriva unei miliţii kurde acuzate de 'terorism', are 'dreptul să se apere', dar 'într-o manieră proporţionată şi măsurată'.
Un purtător de cuvânt al Pentagonului a afirmat joi că militarii americani şi turci discută posibilitatea creării unei "zone de securitate" la frontiera turcă, dar că este vorba pentru moment "doar de o idee", potrivit Agerpres.
Guvernul Turciei a anunţat, joi, că nu renunţă la operaţiunea militară din provincia siriană Afrin pentru înlăturarea militanţilor grupării kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG), deşi riscă o confruntare cu forţele americane şi cele ale guvernului sirian.
Vicepremierul turc Bekir Bozdag a îndemnat Statele Unite să oprească aprovizionarea cu armament a insurgenţilor kurzi din gruparea YPG.