Prefectul judeţului Braşov, Mihai Mohaci, a declarat corespondentului MEDIAFAX că epava planorului va rămâne în continuare la locul prăbuşirii şi în cursul nopţii de luni spre marţi, deoarece nu a fost posibilă ridicarea ei cu ajutorul unui elicopter din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.
"Elicopterul care urma să ridice epava nu a putut interveni pentru că plafonul de nori este la 600 de metri altitudine, adică foarte jos. S-a contramandat acţiunea pentru ziua de astăzi (n.r - luni)“, a spus Mohaci. Planorul a fost găsit la aproximativ două ore de mers faţă de Cabana Postăvarul, locul de unde planorul a fost lansat.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea, a spus că epava planorului va fi păzită pe timpul nopţii de către jandarmi montani, aceasta fiind a treia noapte în care se asigură pază la locul prăbuşirii planorului.
De asemenea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, că imediat după găsirea epavei şi a cadavrului pilotului Mircea Crăciun s-au format echipe de cercetare la faţa locului, ancheta fiind coordonată de Parchet şi poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale - Secţia Regională de Poliţie Transporturi Braşov, împreună cu specialişti criminalişti din cadrul IPJ Braşov - Serviciul Criminalistic şi IGPR - Institutul Naţional de Criminalistică, precum şi cu specialişti din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.