Competiţia s-a desfăşurat în perioada 6 - 11 iunie, la Moscova. Olimpicii români au fost recompensaţi cu un Premiu de excelenţă (cu punctaj maxim), şapte premii I, cinci premii II, patru premii III, un premiu I pentru concursul de interpretare creativă a unui text, un premiu II la concursul "Tânărul Orator" şi un Premiu special pentru "Cel mai bun răspuns" la examenul oral şi de analiză atextului.
Sofia Anamaria Ferţadi (clasa a X-a, Colegiul Naţional "Dragoş Vodă" din Sighetu Marmaţiei) a cucerit Premiul de excelenţă cu punctaj maxim, iar Mariana Cornei (clasa a XII-a, Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Tulcea) a primit premiul I, premiul I la concursul de interpretare creativă şi un premiu special pentru "Cel mai bun răspuns" la proba orală şi analiză de text.
Celelalte laureate cu premiul I sunt Iulia Haralambie (clasa a XI-a, Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Tulcea), Iuliana Petrov (clasa a IX-a, Colegiul Dobrogean "Spiru Haret" din Tulcea),Vasilica Ignat (clasa a XII-a, Liceul Teoretic "Ion Creangă" din Tulcea), Ionela Crina Hrini, (clasa a XII-a, Colegiul Naţional "Dragoş Vodă" din Sighetul Marmaţiei), Anfisa Lazăr (clasa. a XI-a, Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" din Brăila) şi Mihaela Rotaru (clasa a X-a, Colegiul Naţional de Informatică "Spiru Haret" din Suceava).
Cu premiul II au fost distinse Cristina Negrub (clasa a XII-a, Colegiul Naţional de Informatică "Spiru Haret" din Suceava), Cristina-Alexandra Silivestru (clasa a XI-a, Colegiul Economic "Delta Dunării" din Tulcea), Ionela Taficiuc (clasa a XI-a, Liceul Tehnologic "Marmaţia" din Sighetul Marmaţiei), Valeria Trifanov (clasa a X-a, Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Tulcea), Corina Gurulea (clasa a IX-a, Colegiul Economic Administrativ din Iaşi) şi Maria Lisnic (clasa a IX-a Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Bucureşti). Cristina Negrub a obţinut şi premiul II la concursul "Tânărul Orator".
Premiul III a fost înmânat următoarelor eleve: Ecaterina Trifanov (clasa a XII-a, Liceul Teoretic "Ion Creangă" din Tulcea), Alexandra Macsim (clasa a XI-a, Colegiul Tehnic "Nicolae Băcescu" din Fălticeni), Laura Kazamon (clasa a IX-a, Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanţa) şi Nicoleta Roxana Vlad (clasa a IX-a, Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Bucureşti).
Olimpiada Internaţională de Limba Rusă este o competiţie care se desfăşoară o dată la 4 ani. La ediţia curentă, au participat 216 elevi din 30 de ţări. Echipa României a fost reprezentată de 18 eleve (10 la limba rusă modernă şi 8 la limba rusă maternă), fiind condus de conf.dr. Axinia Crasovschi, prodecan la Facultatea de Limbi Străine a Universităţii Bucureşti, preşedinte al Asociaţiei Profesorilor de Limba şi Literatura Rusă din România şi prof. metodist Tamara Alistarh de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Tulcea.
Probele obligatorii ale olimpiadei au inclus un proiect pe o temă impusă, un examen de cultură şi civilizaţie rusă, un examen oral de înţelegere şi analiză a unui text, conform nivelurilor de limbă din grila europeană. De asemenea, au fost organizate două concursuri facultative - interpretare creativă a unui text şi discurs argumentativ pe teme impuse.