Elena Udrea, în fața instanței: L-am rugat pe Dorin Cocoș să dea bani la PDL

Friday, 06 October 2017, 11:11, Sursă: REALITATEA.NET

Fostul parlamentar Elena Udrea a fost audiată, vineri, în calitate de martor, la Tribunalul Bucureștiu, în dosarul în care este judecat Vasile Blaga, pentru că ar fi primit, în camapania electorală, 700.000 de euro pentru partid. Ea a declarat în fața judecătorilor că îl ruga pe Dorin Cocoș să contribuie la bugetul partidului din care făcea parte la vremea respectivă.

”Sunt în relații normale cu Blaga, nu dușmănie, prietenie, rudenie. În funcționarea PDL, ca în funcționarea oricărui partid politic, în campania electorală, există nevoia de a se finanța campania. Membrii de partid au datoria de a contribui la finanțare, fiecare contribuie cât poate, iar cei cu funcții trebuie să contribuie mai mult decât ceilalți! Eu aveam obligația să contribui cu 200 de lei pe lună la cheltuielile partidului”, a declarat Elena Udrea în fața judecătorilor.

Fostul parlamentar a spus că, de regulă, îl ruga pe fostul ei soț, Dorin Cocoș, să contribuie cu bani. ”Se dădeau chitanțe pentru toate sumele primite”, adaugă Udrea.

Elena Udrea a subliniat că, de obicei, nu se reușeau să se aducă toate sumele și existau atenționări către oamenii care nu aduceau banii la care se angajau.

Despre dosarul lui Vasile Blaga:

Blaga este judecat la Tribunalul București în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, după ce ÎCCJ a constatat că nu este de competența sa cazul, întruct acuzatul nu mai este parlamentar.

Este vorba despre dosarul făcut în urma mărturisirilor lui Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, şi în care oamenii lui Blaga au acuzat că, de fapt, Emil Boc şi Traian Băsescu au avut o implicare mult mai mare cu firma Romsys, pentru care Vasile Blaga este acuzat că ar fi făcut trafic de influenţă, scrie Evz.ro.

Potrivit procurorilor, acesta ar fi primit importante sume de bani, în schimbul exercitării influenței, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte cu două companii naționale.

"În perioada 2011 — 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale", arată DNA, în

Potrivit procurorilor, Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul lui Gheorghe Ștefan și 200.000 de euro printr-un alt intermediar.