Rodia, sau “marul chinezesc”, este recunoscut atat pentru fruct, cat si pentru suc. Originara din India si Persia, rodia este cultivata in intreaga lume, sezonul ei fiind intre septembrie si februarie. Rodia creste in climate calde si poate rezista la seceta.
Rodia este bogata in vitamina C, insa are si vitamina B5, vitamina A si vitamina E. In plus, are un continut bogat de calciu, potasiu si fier. Semintele de rodie sunt o importanta sursa de fibre. Rodia are de trei ori mai multi antioxidanti decat orice alt aliment bogat in antioxidanti. Aceste substante ii confera rodiei abilitatea de a “lupta” cu bolile, cu efectele imbatranirii, cu distrugerea tesuturilor. Mai mult, rodia are putine calorii si o valoare nutritionala mare.
Sucul de rodie are proprietati anticancerigene si antiinflamatoare. Rodiile ajuta la imbunatatirea fluxului sangvin in inima si ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale, ceea ce reduce riscului dezvoltarii unei boli cardiovasculare, a unui atac de cord sau atac cerebral.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.