Evaluare Naţională 2019, clasa a VIII-a, proba de Matematică: Elevii trebuie să fie în săli până cel târziu la ora 8.30. Examenul începe la ora 9.00 și durează 2 ore. Elevii nu au voie să iasă din examen mai devreme de o oră și trebuie să scrie cu cerneală sau pastă de culoare albastră sau numai cu creion negru pentru executarea schemelor și a desenelor, potrivit edupedu.ro.
Elevii pot să folosească instrumente de desen, dar nu şi calculatoare.
Dacă vor să corecteze o greșeală “taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală”, prevede metodologia (articolul 17, alin. 14).
La expirarea celor 120 de minute de examen, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.
După ce termină lucrarea de examen, elevii numerotează foile sub îndrumarea asistenților, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colțul din dreapta, indicând pagina curentă și numărul total de pagini (de exemplu, sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini). Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenți.
După încheierea numerotării, elevii predau asistenților lucrările.
În cazul în care un elev refuză să predea lucrarea, atunci este dat afară din examen, nu mai are dreptul să participe la probele următoare și nui se încheie media la Evaluarea Națională.
Notele obținute de elevi la examenele Evaluării naționale contează în proporție de 80% la admiterea la liceu (restul de 20% este reprezentată de media V-VIII). Nu există notă minimă de admitere la liceu sau în școala profesională, intrarea într-o clasă sau alta fiind limitată de numărul de locuri și de concurență.
Atât elevii de la stat, cât și cei din învățământul particular susțin Evaluarea Națională fără taxă.
Reguli pentru examen
Se interzice candidaților la evaluarea națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop.
Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiți în examen
Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen:
– orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor
– telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din unitatea/unitățile de învățământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.
Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.
Încălcarea regulilor menționate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi sunt eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise.
Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.
Înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a evaluării naționale și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen. Candidații vor semna un proces-verbal în care se regăsesc prevederile și mențiunea că știu că nerespectarea regulilor menționate.
Candidații care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră de la distribuirea subiectelor în săli.
La părăsirea sălii de examen toți candidații predau, odată cu lucrările scrise și foaia/foile conținând subiectul de examen.
Comisia de examen verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraudă, Verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile menționate, din unitatea de învățământ respectivă.
Dacă se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor în vigoare, comisia din unitatea de învățământ ia măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a, care pot merge până la acordarea notei 1 (unu) pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
CALENDARUL de desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2018-2019
3-7 iunie 2019: înscrierea la evaluarea națională
7 iunie 2019: încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
18 iunie 2019: Limba și literatura română – probă scrisă
20 iunie 2019: Matematica – probă scrisă
21 iunie 2019: Limba și literatura maternă – probă scrisă
25 iunie 2019: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12.00)
25 iunie 2019: Depunerea contestațiilor (orele 14.00 – 20.00)
26-28 iunie 2019: Soluționarea contestațiilor
29 iunie 2019: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem.
Simulare matematică 2019 subiecte și barem clasa a 8-a și clasa a 7-a // PUNCTAJE și REZOLVĂRI. Iată subiectele și baremul de corectare la Evaluare Națională 2019 simulare MATEMATICĂ!
Simulare clasa a 8-a 2019 - Subiecte Matematică
Citește și...
- VIDEO | Prima mare surpriză de la EURO! Polonia a învins Italia. Cum arată clasamentul în Grupa A
- TAROM are un nou director general. Cine este românca relocată de la Bruxelles
- Edu.ro - Evaluarea Nationala - Subiecte + bareme Romana
- Subiecte ROMÂNĂ Evaluare Națională 2019. Ce subiecte au picat azi. Rezolvări, bareme - FOTO SUBIECTE
B
arem simulare matematica 2019 clasa a 8-a
Subiectele la MATEMATICA - clasa a 7-a simulare 2019 / Evaluare Națională 2019:
Barem simulare matematica 2019 clasa a 7-a
Elevii de clasa a 7-a și a 8-a susține marți proba scrisă la matematică din cadrul simulării Evaluării Naționale 2019. Subiectele la simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a vor fi publicate în acest articol imediat după terminarea examenului, în jurul orei 11:00.
Examenul a început la ora 09:00.
Simulare clasa a 8-a 2019 - Subiecte Matematică
Simulare clasa a 8-a 2019 - Barem Matematică
Simulare clasa a 7-a 2019 - Subiecte Matematică
Simulare clasa a 7-a 2019 - Barem Matematică
Baremul de corectare și punctajele la MATEMATICĂ simulare 2019 Evaluare Națională vor fi publicate în acest articol și pe EDU.ro la ora 15:00.
Notele la simulare nu se trec în catalog decât în urma unei cereri scrise făcută de elevi sau părinții acestora.
Când se afisează REZULTATELE la SIMULARE 2019 Evaluare Națională?
Miercuri, 13 martie 2019, va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Rezultatele la simulare 2019 Evaluare Națională clasa a 8-a și clasa a 7-a se afișează pe 22 martie 2019.
Lunii, elevii de clasa a 7-a și a 8-a au susținut proba scrisă la Română. Iată subiectele și baremul de corectare de la simulare 2019!
Subiecte și barem simulare Română 2019 - clasa a 8-a și clasa a 7-a // Format JPG
simulare matematica 2019, simulare clasa a 7 a 2019 matematica, simulare matematica, evaluare nationala 2019, simulare clasa a 8 a 2019 matematica, barem simulare matematica 2019, ministerul educatiei, simulari clasa a 8 a 2019, simulare clasa a 8 a 2018 matematica, simulare clasa a 7 a matematica, barem simulare 2019, simulare 2019 clasa 8, subiecte simulare, edu.ro evaluare nationala 2019, subiecte simulare evaluare națională, subiecte simulare clasa a 7a matematica, simulare clasa a 7 a 2019 subiecte
Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem. A început simularea examenului de Evaluare Națională 2019! Prima probă are loc luni, la ROMÂNĂ. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate în acest articol imediat după încheierea examenului!
Subiecte simulare Română 2019 clasa a 8-a și clasa a 7-a. La Subiectul I, punctat cu 40 de puncte, elevii au avut de precizat câte un sinonim potrivit pentru sensul dintr-un text dat (poezie), al cuvintelor subliniate, de menţionat rolul unei virgule dintr-un vers, de notat patru cuvinte din familia lexicală a cuvântului "suflet".
Elevii au mai avut de redactat o compunere în care trebuie să argumenteze că poezia ”Stai și-asculți sub ramuri...” aparține genului liric.
De asemenea, au avut de despărţit în silabe anumite cuvinte, de transcris două cuvinte utilizate cu sens figurat dintr-o strofă şi de explicat, în 30 - 50 de cuvinte, utilizarea unui anumit adverb, scrie a1.ro.
La subiectul al II-lea, elevii de clasa a VIII-a au avut de realizat o compunere despre o întâmplare la muzeu.
La Subiectul II, notat cu 36 de puncte, elevii au primit un text scris de Andrei Vişan, numit "Cum s-a înfiinţat Grădina Botanică din Bucureşti".
De asemenea, au avut de despărţit în silabe anumite cuvinte, de transcris două cuvinte utilizate cu sens figurat dintr-o strofă şi de explicat, în 30 - 50 de cuvinte, utilizarea unui anumit adverb.
Subiecte simulare clasa a 7-a Română 2019
Subiectele de la simularea în premieră de către elevii de clasa a VII-a a examenului de Limba și literatura română sunt structurate pe două mari cerințe, conform edupedu.ro.
Primul subiect le cere elevilor de clasa a VII-a să facă un rezumat din basmul popular Făt-Frumos, iar la subiectul al II-lea elevii au avut de realizat o compunere liberă despre o activitate extrașcolară.
Iată subiectele și barem la Română - simulare clasa a 8-a și simulare clasa a 7-a publicate de EDU.ro:
simulare matematica 2019, simulare clasa a 7 a 2019 matematica, simulare matematica, evaluare nationala 2019, simulare clasa a 8 a 2019 matematica, barem simulare matematica 2019, ministerul educatiei, simulari clasa a 8 a 2019, simulare clasa a 8 a 2018 matematica, simulare clasa a 7 a matematica, barem simulare 2019, simulare 2019 clasa 8, subiecte simulare, edu.ro evaluare nationala 2019, subiecte simulare evaluare națională, subiecte simulare clasa a 7a matematica, simulare clasa a 7 a 2019 subiecte
Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 11 - 13 martie 2019, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care participă, în premieră, și elevii clasei a VII-a.
SIMULARE EVALUARE 2019: Astăzi încep testările pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a
Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem. 350.000 de elevi înscriși
Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.
Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem. Calendarul examenelor
Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem. Calendarul simulării EN VIII din acest an are următoarea configurație:
11 martie - Limba și literatura română
12 martie - Matematică
13 martie - Limba și literatura maternă
22 martie - Comunicarea rezultatelor
simulare matematica 2019, simulare clasa a 7 a 2019 matematica, simulare matematica, evaluare nationala 2019, simulare clasa a 8 a 2019 matematica, barem simulare matematica 2019, ministerul educatiei, simulari clasa a 8 a 2019, simulare clasa a 8 a 2018 matematica, simulare clasa a 7 a matematica, barem simulare 2019, simulare 2019 clasa 8, subiecte simulare, edu.ro evaluare nationala 2019, subiecte simulare evaluare națională, subiecte simulare clasa a 7a matematica, simulare clasa a 7 a 2019 subiecte
Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem.Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.
Simulare Evaluare 2019 | Veste de ultimă oră despre simularea Evaluării Naționale
simulare matematica 2019, simulare clasa a 7 a 2019 matematica, simulare matematica, evaluare nationala 2019, simulare clasa a 8 a 2019 matematica, barem simulare matematica 2019, ministerul educatiei, simulari clasa a 8 a 2019, simulare clasa a 8 a 2018 matematica, simulare clasa a 7 a matematica, barem simulare 2019, simulare 2019 clasa 8, subiecte simulare, edu.ro evaluare nationala 2019, subiecte simulare evaluare națională, subiecte simulare clasa a 7a matematica, simulare clasa a 7 a 2019 subiecte Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem.
Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
Precizăm că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.
Încep simulările EVALUĂRILOR NAȚIONALE. Calendarul testărilor
simulare matematica 2019, simulare clasa a 7 a 2019 matematica, simulare matematica, evaluare nationala 2019, simulare clasa a 8 a 2019 matematica, barem simulare matematica 2019, ministerul educatiei, simulari clasa a 8 a 2019, simulare clasa a 8 a 2018 matematica, simulare clasa a 7 a matematica, barem simulare 2019, simulare 2019 clasa 8, subiecte simulare, edu.ro evaluare nationala 2019, subiecte simulare evaluare națională, subiecte simulare clasa a 7a matematica, simulare clasa a 7 a 2019 subiecte