Iata rezolvarea subiectelor:
Subiecte Evaluare Națională 2019. Subiecte MATEMATICĂ Evaluare Națională. Un număr de 154.956 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la examenul de Evaluare Națională. Astăzi, a avut loc proba la Matematică. Află, din materialul următor, ce subiecte au primit absolvenții de clasa a VIII-a la proba de Matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională, dar și ce bareme de corectare sunt. Site-ul nostru, www.realitatea.net, îți arată care au fost subiectele de la proba de astăzi, respectiv Matematică. Vezi subiectele, pe îndelete, în acest material! Așteptarea a luat sfârșit!
Edu.ro - Subiecte Evaluarea Nationala - Examenul de Evaluare Naţională 2019 pentru absolvenţii clasei a VIII-a continuă joi, 20 iunie, cu proba scrisă de Matematică. Primele rezultate vor fi cunoscute în 25 iunie, iar cele finale, după contestaţii, în 29 iunie.
Site-ul nostru, www.realitatea.net, publică, în continuare, subiectele de la examenul de astăzi. Iată, așadar, ce subiecte au picat, astăzi, la Matematică.
Evaluare Națională 2019 Matematică. Cum s-a desfășurat examenul de astăzi
Evaluare Națională 2019 subiecte Matematică. Elevii au stat în sală timp de două ore. Foarte important: elevii NU au avut voie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea. Candidații au avut obligația să lăse obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale, care a fost stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop.
Ce urmează după proba la Matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională? Uite ce spune calendarul:
Evaluare Națională. Calendar Evaluare Națională 2019
Evaluare Națională 18 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura română – probă scrisă
Evaluare Națională 20 iunie – Evaluare Națională la Matematica – probă scrisă
Așadar, urmează următoarele probe:
Evaluare Națională 21 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura maternă – probă scrisă
Evaluare Națională 25 iunie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
Evaluare Națională 25 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
Evaluare Națională 26-28 iunie – Soluționarea contestațiilor
Evaluare Națională 29 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor la Evaluarea Națională 2019
De reținut: pe baza notelor de la evaluarea națională 2019, se va calcula media de admitere la liceu.
Evaluare Nationala 2019 - Subiecte matematică. Absolvenţii de clasa a VIII-a susţin, joi, proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale.
Evaluare Nationala 2019 - Subiecte matematică. Joi este ziua MAtematicii, în cadrul examenului de Evaluare Națională. 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Naţională, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Probele încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.
Evaluare Nationala 2019 - Subiecte matematică: Reguli de știut
Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.
Potrivit MEN, este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
Ministerul Educaţiei Naţionale a pus la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 18 - 20 iunie, între orele 8,00 - 16,00, iar vineri, 21 iunie, între orele 8,00 -14,00.
Evaluare Nationala 2019 - Subiecte matematică - Calendar
Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.
Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12,00, în centrele de examen. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 - 20,00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.
Subiecte ROMÂNĂ Evaluare Națională 2019. Ce subiecte au picat azi. Rezolvări, bareme - FOTO SUBIECTE
Evaluare Nationala 2019 - Subiecte matematică
Subiectele la Română și Matematică vor fi publicate și pe EDU.ro.
Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial (metodologia de organizare și desfășurare a examenului în anul școlar 2018-2019 este disponibilă atașat - primul document din secțiunea Cadru normativ).
Subiecte Matematică 2019 Evaluare Națională. Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină examenul fără taxă.
Evaluare Națională 2019: calendar, subiecte, regulament, rezultate și note
Media obținută la EN VIII este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.
Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).
Subiecte Matematică 2019 Evaluare Națională. Coordonarea la nivel județean/al municipiului București a organizării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene.
Subiecte Matematică 2019 Evaluare Națională. Calendar Evaluare Națională 2019:
3 - 7 iunie - Înscrierea elevilor
7 iunie 2019 - Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
18 iunie - Limba și literatura română - probă scrisă
20 iunie - Matematica - probă scrisă
21 iunie - Limba și literatura maternă - probă scrisă
25 iunie - Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
25 iunie - Depunerea contestațiilor (orele 14:00 - 20:00)
26-28 iunie - Soluționarea contestațiilor
29 iunie - Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Evaluare Națională 2019. Când se pot înscrie elevii
Subiecte Matematică 2019 Evaluare Națională. Admitere 2019. Calendar de înscriere
13-14 mai 2019: Înscrierea la probele de aptitudini, respectiv la probele pentru verificarea cunoştințelor de limbă modernă/maternă;
15-17 mai 2019: Desfășurarea probelor de aptitudini, respectiv a probelor pentru verificarea cunoştințelor de limbă modernă/maternă;
20 mai 2019: Afişarea rezultatelor la probele de aptitudini, respectiv la probele pentru verificarea cunoştințelor de limbă modernă/maternă şi depunerea contestaţiilor, acolo unde metodologia permite acest lucru;
24 mai 2019: Afişarea rezultatelor finale la probele de aptitudini şi de verificare a cunoştințelor de limbă modernă/maternă;
3 - 7 iulie 2019: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere;
4 - 8 iulie 2019: Verificarea de către candidați și părinți a fișelor editate de calculator, corectarea greșelilor și listarea fișelor corectate din calculator;
2 iulie 2019: Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 până la data începerii cursurilor anului școlar 2019-2020;
15 - 18 iulie 2019: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați;
9, 22 și 23 iulie 2019: Rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate
Subiecte Matematică 2019 Evaluare Națională. Tot ce trebuie să știi despre examen
Subiecte Matematică 2019 Evaluare Națională. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc., candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.
Subiecte Matematică 2019 Evaluare Națională. De asemenea, elevii sunt informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări (manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor), precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare: stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.
Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor și schemelor și instrumente de desen la Matematică.
Potrivit metodologiei de organizare și desfășurare a EN VIII, cazurile de fraudă și tentativă de fraudă sunt sancționate cu excluderea din examen și acordarea notei 1.
Subiecte Matematică 2019 Evaluare Națională. Sfaturi pentru elevi: Ce trebuie să facă pentru a lui o notă mare
Este important ca elevii să se concentreze pe cerinţele subiectelor pe care le vor avea în faţă.
Maria Nisipeanu, profesoară de limba română la Şcoala Nr. 10 „Maria Rosetti" din Bucureşti, afirma, anul trecut, pentru Adevărul, că învăţatul citatelor pe dinafară nu mai este valabil de ani buni.
Subiecte Matematică 2019 Evaluare Națională. „Din fericire, nu mai e nevoie ca elevii să înveţe citate din cărţi ori comentarii întregi, aşa cum se făcea odată. Examenul are doar caracter aplicativ. Tot ce au învăţat teoretic trebuie aplicat pe texte la prima vedere. Acum, accentul se pune pe latura practică a limbii. Limba nu e un panou de onoare la care te uiţi cu respect. E o haină pe care o porţi cu tine zi de zi şi trebuie să o porţi frumos. Copiilor li se cere să-şi exprime opinia, să interpreteze conform noţiunilor însuşite până în prezent, să poată evalua un text minimal", sunt sfaturile profesoarei de limba română.
Ea îi sfătuieşte pe elevi să se concentreze fiecare pe lucrarea lui şi să nu încerce să copieze, mai ales că pot „fura" informaţii total greşite.
„În ce priveşte lucrarea, totul e important: începând cu felul în care ţii stiloul în mână, cum aşezi în pagină, cum te concentrezi, cum înţelegi enunţul, cât de complet răspunzi. Se punctează întotdeauna şi aspectul lucrării: lizibilitatea, aşezarea în pagină, pentru că ce rămâne pe foaie te reprezintă şi atunci un aspect îngrijit al lucrării vorbeşte despre o persoană ordonată, cu gusturi bune", explică profesoara Maria Nisipeanu.
Subiecte Matematică 2019 Evaluare Națională. Cum „îngrăşarea porcului în ajun" nu dă rezultate mai ales în cazul matematicii, elevii sunt sfătuiţi să renunţe la emoţii şi să verifice prin cel puţin două metode rezultatele la cea de a doua probă a Evaluării Naţionale.
Transcrierea rezultatelor de pe ciornă poate da de asemenea bătăi de cap candidaţilor. Astfel, ei trebuie să fie foarte atenţi când trec pe foaia de examen soluţia problemelor. „Esenţial este ca elevii să uite de emoţii şi să se concentreze pe enunţul subiectelor", explică Rozica Ştefan, profesoară de matematică şi directoare a Şcolii nr. 56 „Jose Marti" din Bucureşti.
„Contează ce au învăţat în cei patru ani de gimnaziu, şi, evident, mai puţin ce au învăţat în ultima săptămână. În mod normal şi logic, primul subiect este cel mai uşor, de 5-6, subiectul pe care ar trebui să-l facă toţi elevii. E drept că, din cauza emoţiilor, mai pot greşi la calcule chiar şi cei mai buni elevi."
Sfaturi practice
Pentru lucrările scrise, elevii pot folosi doar cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi doar creion negru.
Subiecte Matematică 2019 Evaluare Națională. Pentru proba la Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen, însă nu au voie în sală cu mijloace de calcul. Elevii care doresc să corecteze o greşeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. Chiar dacă greşesc, elevii nu au cum să pice acest examen.
Orice elev are dreptul să intre la liceu, deoarece învăţământul liceal este obligatoriu, cel puţin în primii doi ani.
Astfel, un elev poate intra la liceu şi cu o notă mai mică de 5, în limita locurilor disponibile.
Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.
Subiecte Matematică 2019 Evaluare Națională. Fiecare sala este numerotata, iar usa are un tabel cu numele elevilor care vor sustine examenul in sala respectiva, precum si ordinea asezarii loc in banca (va fi cate un elev in banca).
Elevii vor fi instruititi cu privire la modalitatea de desfasurare a examenului de Evaluare Nationala, precum si cu privire la cum vor completa datele personale in coltul din dreapta sus al foii de examen.
Subiecte Matematică 2019 Evaluare Națională. Elevilor nu le este permis accesul in sala cu:
- Manuale
- Notite
- Rezolvari de subiecte
- Calculatoare
- Telefoane
- Alte mijloace electronice care ii pot ajuta la rezolvarea subiectelor sau la comunicare
Evaluare Naţională 2019, clasa a VIII-a, proba de Matematică: Elevii trebuie să fie în săli până cel târziu la ora 8.30. Examenul începe la ora 9.00 și durează 2 ore. Elevii nu au voie să iasă din examen mai devreme de o oră și trebuie să scrie cu cerneală sau pastă de culoare albastră sau numai cu creion negru pentru executarea schemelor și a desenelor, potrivit edupedu.ro.
Elevii pot să folosească instrumente de desen, dar nu şi calculatoare.
Dacă vor să corecteze o greșeală “taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală”, prevede metodologia (articolul 17, alin. 14).
La expirarea celor 120 de minute de examen, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.
Citește și...
- Ianis Hagi, criticat de un fost internațional! ”Nu e încă la nivelul lui Gică”
- TAROM are un nou director general. Cine este românca relocată de la Bruxelles
- Edu.ro - Evaluarea Nationala - Subiecte si bareme live
- Edu.ro - Evaluarea Nationala - Subiecte + bareme Romana
După ce termină lucrarea de examen, elevii numerotează foile sub îndrumarea asistenților, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colțul din dreapta, indicând pagina curentă și numărul total de pagini (de exemplu, sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini). Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenți.
După încheierea numerotării, elevii predau asistenților lucrările.
În cazul în care un elev refuză să predea lucrarea, atunci este dat afară din examen, nu mai are dreptul să participe la probele următoare și nui se încheie media la Evaluarea Națională.
Notele obținute de elevi la examenele Evaluării naționale contează în proporție de 80% la admiterea la liceu (restul de 20% este reprezentată de media V-VIII). Nu există notă minimă de admitere la liceu sau în școala profesională, intrarea într-o clasă sau alta fiind limitată de numărul de locuri și de concurență.
Atât elevii de la stat, cât și cei din învățământul particular susțin Evaluarea Națională fără taxă.
Reguli pentru examen
Se interzice candidaților la evaluarea națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop.
Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiți în examen
Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen:
– orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor
– telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din unitatea/unitățile de învățământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.
Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.
Încălcarea regulilor menționate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi sunt eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise.
Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.
Înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a evaluării naționale și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen. Candidații vor semna un proces-verbal în care se regăsesc prevederile și mențiunea că știu că nerespectarea regulilor menționate.
Candidații care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră de la distribuirea subiectelor în săli.
La părăsirea sălii de examen toți candidații predau, odată cu lucrările scrise și foaia/foile conținând subiectul de examen.
Comisia de examen verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraudă, Verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile menționate, din unitatea de învățământ respectivă.
Dacă se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor în vigoare, comisia din unitatea de învățământ ia măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a, care pot merge până la acordarea notei 1 (unu) pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
CALENDARUL de desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2018-2019
3-7 iunie 2019: înscrierea la evaluarea națională
7 iunie 2019: încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
18 iunie 2019: Limba și literatura română – probă scrisă
20 iunie 2019: Matematica – probă scrisă
21 iunie 2019: Limba și literatura maternă – probă scrisă
25 iunie 2019: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12.00)
25 iunie 2019: Depunerea contestațiilor (orele 14.00 – 20.00)
26-28 iunie 2019: Soluționarea contestațiilor
29 iunie 2019: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem.
Simulare matematică 2019 subiecte și barem clasa a 8-a și clasa a 7-a // PUNCTAJE și REZOLVĂRI. Iată subiectele și baremul de corectare la Evaluare Națională 2019 simulare MATEMATICĂ!
Simulare clasa a 8-a 2019 - Subiecte Matematică
Citește și...
- VIDEO | Prima mare surpriză de la EURO! Polonia a învins Italia. Cum arată clasamentul în Grupa A
- TAROM are un nou director general. Cine este românca relocată de la Bruxelles
- Edu.ro - Evaluarea Nationala - Subiecte + bareme Romana
- Subiecte ROMÂNĂ Evaluare Națională 2019. Ce subiecte au picat azi. Rezolvări, bareme - FOTO SUBIECTE
B
arem simulare matematica 2019 clasa a 8-a
Subiectele la MATEMATICA - clasa a 7-a simulare 2019 / Evaluare Națională 2019:
Barem simulare matematica 2019 clasa a 7-a
Elevii de clasa a 7-a și a 8-a susține marți proba scrisă la matematică din cadrul simulării Evaluării Naționale 2019. Subiectele la simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a vor fi publicate în acest articol imediat după terminarea examenului, în jurul orei 11:00.
Examenul a început la ora 09:00.
Simulare clasa a 8-a 2019 - Subiecte Matematică
Simulare clasa a 8-a 2019 - Barem Matematică
Simulare clasa a 7-a 2019 - Subiecte Matematică
Simulare clasa a 7-a 2019 - Barem Matematică
Baremul de corectare și punctajele la MATEMATICĂ simulare 2019 Evaluare Națională vor fi publicate în acest articol și pe EDU.ro la ora 15:00.
Notele la simulare nu se trec în catalog decât în urma unei cereri scrise făcută de elevi sau părinții acestora.
Când se afisează REZULTATELE la SIMULARE 2019 Evaluare Națională?
Miercuri, 13 martie 2019, va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Rezultatele la simulare 2019 Evaluare Națională clasa a 8-a și clasa a 7-a se afișează pe 22 martie 2019.
Lunii, elevii de clasa a 7-a și a 8-a au susținut proba scrisă la Română. Iată subiectele și baremul de corectare de la simulare 2019!
Subiecte și barem simulare Română 2019 - clasa a 8-a și clasa a 7-a // Format JPG
simulare matematica 2019, simulare clasa a 7 a 2019 matematica, simulare matematica, evaluare nationala 2019, simulare clasa a 8 a 2019 matematica, barem simulare matematica 2019, ministerul educatiei, simulari clasa a 8 a 2019, simulare clasa a 8 a 2018 matematica, simulare clasa a 7 a matematica, barem simulare 2019, simulare 2019 clasa 8, subiecte simulare, edu.ro evaluare nationala 2019, subiecte simulare evaluare națională, subiecte simulare clasa a 7a matematica, simulare clasa a 7 a 2019 subiecte
Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem. A început simularea examenului de Evaluare Națională 2019! Prima probă are loc luni, la ROMÂNĂ. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate în acest articol imediat după încheierea examenului!
Subiecte simulare Română 2019 clasa a 8-a și clasa a 7-a. La Subiectul I, punctat cu 40 de puncte, elevii au avut de precizat câte un sinonim potrivit pentru sensul dintr-un text dat (poezie), al cuvintelor subliniate, de menţionat rolul unei virgule dintr-un vers, de notat patru cuvinte din familia lexicală a cuvântului "suflet".
Elevii au mai avut de redactat o compunere în care trebuie să argumenteze că poezia ”Stai și-asculți sub ramuri...” aparține genului liric.
De asemenea, au avut de despărţit în silabe anumite cuvinte, de transcris două cuvinte utilizate cu sens figurat dintr-o strofă şi de explicat, în 30 - 50 de cuvinte, utilizarea unui anumit adverb, scrie a1.ro.
La subiectul al II-lea, elevii de clasa a VIII-a au avut de realizat o compunere despre o întâmplare la muzeu.
La Subiectul II, notat cu 36 de puncte, elevii au primit un text scris de Andrei Vişan, numit "Cum s-a înfiinţat Grădina Botanică din Bucureşti".
De asemenea, au avut de despărţit în silabe anumite cuvinte, de transcris două cuvinte utilizate cu sens figurat dintr-o strofă şi de explicat, în 30 - 50 de cuvinte, utilizarea unui anumit adverb.
Subiecte simulare clasa a 7-a Română 2019
Subiectele de la simularea în premieră de către elevii de clasa a VII-a a examenului de Limba și literatura română sunt structurate pe două mari cerințe, conform edupedu.ro.
Primul subiect le cere elevilor de clasa a VII-a să facă un rezumat din basmul popular Făt-Frumos, iar la subiectul al II-lea elevii au avut de realizat o compunere liberă despre o activitate extrașcolară.
Iată subiectele și barem la Română - simulare clasa a 8-a și simulare clasa a 7-a publicate de EDU.ro:
simulare matematica 2019, simulare clasa a 7 a 2019 matematica, simulare matematica, evaluare nationala 2019, simulare clasa a 8 a 2019 matematica, barem simulare matematica 2019, ministerul educatiei, simulari clasa a 8 a 2019, simulare clasa a 8 a 2018 matematica, simulare clasa a 7 a matematica, barem simulare 2019, simulare 2019 clasa 8, subiecte simulare, edu.ro evaluare nationala 2019, subiecte simulare evaluare națională, subiecte simulare clasa a 7a matematica, simulare clasa a 7 a 2019 subiecte
Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 11 - 13 martie 2019, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care participă, în premieră, și elevii clasei a VII-a.
SIMULARE EVALUARE 2019: Astăzi încep testările pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a
Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem. 350.000 de elevi înscriși
Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.
Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem. Calendarul examenelor
Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem. Calendarul simulării EN VIII din acest an are următoarea configurație:
11 martie - Limba și literatura română
12 martie - Matematică
13 martie - Limba și literatura maternă
22 martie - Comunicarea rezultatelor
simulare matematica 2019, simulare clasa a 7 a 2019 matematica, simulare matematica, evaluare nationala 2019, simulare clasa a 8 a 2019 matematica, barem simulare matematica 2019, ministerul educatiei, simulari clasa a 8 a 2019, simulare clasa a 8 a 2018 matematica, simulare clasa a 7 a matematica, barem simulare 2019, simulare 2019 clasa 8, subiecte simulare, edu.ro evaluare nationala 2019, subiecte simulare evaluare națională, subiecte simulare clasa a 7a matematica, simulare clasa a 7 a 2019 subiecte
Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem.Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.
Simulare Evaluare 2019 | Veste de ultimă oră despre simularea Evaluării Naționale
simulare matematica 2019, simulare clasa a 7 a 2019 matematica, simulare matematica, evaluare nationala 2019, simulare clasa a 8 a 2019 matematica, barem simulare matematica 2019, ministerul educatiei, simulari clasa a 8 a 2019, simulare clasa a 8 a 2018 matematica, simulare clasa a 7 a matematica, barem simulare 2019, simulare 2019 clasa 8, subiecte simulare, edu.ro evaluare nationala 2019, subiecte simulare evaluare națională, subiecte simulare clasa a 7a matematica, simulare clasa a 7 a 2019 subiecte Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem.
Subiecte EDU.ro simulare 2019 Matematică clasa a 8-a și clasa a 7-a barem. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
Precizăm că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.
Încep simulările EVALUĂRILOR NAȚIONALE. Calendarul testărilor
simulare matematica 2019, simulare clasa a 7 a 2019 matematica, simulare matematica, evaluare nationala 2019, simulare clasa a 8 a 2019 matematica, barem simulare matematica 2019, ministerul educatiei, simulari clasa a 8 a 2019, simulare clasa a 8 a 2018 matematica, simulare clasa a 7 a matematica, barem simulare 2019, simulare 2019 clasa 8, subiecte simulare, edu.ro evaluare nationala 2019, subiecte simulare evaluare națională, subiecte simulare clasa a 7a matematica, simulare clasa a 7 a 2019 subiecte
Barem Evaluare Nationala Matematica 2018. S-a publicat Baremul la matematică 2018:
Subiecte Matematica Evaluare Nationala 2018. Avem subiectele la matematică! Iată cât de grele au fost:
Citește și...
- Ianis Hagi, criticat de un fost internațional! ”Nu e încă la nivelul lui Gică”
- TAROM are un nou director general. Cine este românca relocată de la Bruxelles
- Edu.ro - Evaluarea Nationala - Subiecte si bareme live
- Edu.ro - Evaluarea Nationala - Subiecte + bareme Romana
Subiecte Matematica Evaluare Nationala 2018. Modelele de subiecte la Matematică publicate de Edu.ro:
Subiecte Matematica Evaluare Nationala 2018. Luni, elevii de clasa a 8-a a susţinuti proba la Română. Iată baremul de corectare şi subiectele:
BAREM DE EVALUARE ŞI DE NOTARE - Evaluare Naţională 2018
Subiecte Matematica Evaluare Nationala 2018. Varianta 2
· Se punctează oricare alte formulări/modalităţi de rezolvare corectă a cerinţelor.
· Nu se acordă fracţiuni de punct. Nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele
precizate explicit în barem.
· Se acordă zece puncte din oficiu. Nota finală se calculează prin împărţirea la zece a
punctajului total obţinut pentru lucrare.
SUBIECTUL I (40 de puncte)
A.
exemplu: crengi – ramuri; întotdeauna – mereu) 2 x 2 p. = 4 puncte
2. menţionarea rolului cratimei în structura dată (de exemplu: marchează rostirea legată a două
cuvinte) 4 puncte
3. câte 2 puncte pentru explicarea modului de formare a cuvintelor subliniate din secvenţa dată
2 x 2 p. = 4 puncte
· câte 1 punct pentru precizarea mijlocului de îmbogățire a vocabularului prin care s-a format
fiecare cuvânt (de exemplu: auriu – format prin derivare; des – format prin conversiune/schimbarea
valorii gramaticale) – 2 x 1 p. = 2 p.
· câte 1 punct pentru explicarea modului de formare a celor două cuvinte (de exemplu: auriu –
format prin derivare cu sufixul -iu de la substantivul aur; des – adverb obținut prin conversiune
din adjectiv) – 2 x 1 p. = 2 p.
Notă! Punctajul se acordă pentru răspunsul complet.
4. câte 2 puncte pentru transcrierea oricăror două cuvinte care conţin vocale în hiat din secvenţa dată
(de exemplu: continuat, excursia, aici, luam) 2 x 2 p. = 4 puncte
5. câte 2 puncte pentru formularea, în câte un enunț, a oricăror două idei principale/secundare din
textul dat 2 x 2 p. = 4 puncte
6. – precizarea oricărui motiv pentru care personajele sunt gata să-și lase mâncarea și să fugă (de
exemplu: Personajele sunt gata să-și lase mâncarea și să fugă, deoarece s-au speriat de zgomotul
de vreascuri rupte/au presupus că vine ursul.) 3 puncte
– formularea răspunsului într-un enunţ 1 punct
B.
– câte 2 puncte pentru precizarea oricăror două trăsături ale genului epic 2 x 2 p. = 4 puncte
– câte 4 puncte pentru prezentarea detaliată a oricăror două trăsături ale genului epic, valorificând
textul dat 2 x 4 p. = 8 puncte
(Punctele pentru prezentarea fiecărei trăsături a genului epic se acordă astfel:
· prezentare adecvată, detaliată a trăsăturii – 4 p.
· prezentare superficială a trăsăturii/schematism – 2 p.)
– adecvarea conţinutului la cerinţă – 2 p.; conţinut parţial adecvat – 1 p. 2 puncte
– respectarea precizării privind numărul minim de cuvinte 2 puncte
Subiecte Matematica Evaluare Nationala 2018. SUBIECTUL al II-lea (36 de puncte)
A.
1. câte 2 puncte pentru formularea corectă a fiecăruia dintre cele două enunţuri cerute (de exemplu:
Guvernatorul care a pus temelia cetății Alba Carolina este Stefan Kornis.; Cetatea Alba Carolina
avea rol în sistemul de apărare al habsburgilor împotriva turcilor.) 2 x 2 p. = 4 puncte
2. câte 2 puncte pentru scrierea numelui autoarei (Adina Brânciulescu) și a anului în care a apărut
articolul din care este extras fragmentul (2017)
3. – câte 1 punct pentru menţionarea genului fiecărui substantiv subliniat (momentul – neutru;
gărzii – feminin) 2 x 1 p. = 2 puncte
– câte 1 punct pentru menţionarea cazului fiecărui substantiv subliniat (momentul – acuzativ;
gărzii – genitiv) 2 x 1 p. = 2 puncte
4. – câte 1 punct pentru precizarea fiecărei funcţii sintactice (conține – predicat verbal; același –
atribut adjectival) 2 x 1 p. = 2 puncte
– câte 1 punct pentru precizarea fiecărei părţi de vorbire (conține – verb predicativ; același –
adjectiv pronominal demonstrativ) 2 x 1 p. = 2 puncte
Notă! Punctajul se acordă pentru răspunsul complet.
5. – transcrierea integrală a oricăror două propoziţii subordonate diferite (de exemplu: care se
întrec în a-și înălța cât mai mult smartphone-urile peste capetele rândurilor din față; ca să facă
poze; să filmeze momentul) 2 x 1 p. = 2 puncte
– precizarea felului fiecărei propoziţii subordonate transcrise (de exemplu: care se întrec în a-și
înălța cât mai mult smartphone-urile peste capetele rândurilor din față – propoziţie subordonată
atributivă; ca să facă poze – propoziţie subordonată circumstanțială de scop; să filmeze momentul –
propoziţie subordonată circumstanțială de scop) 2 x 1 p. = 2 puncte
6. construirea unei fraze alcătuite din două propoziţii în care să existe o propoziţie subordonată
subiectivă, introdusă prin adverbul relativ cum 4 puncte
– construirea unei fraze alcătuite din două propoziţii – 1 p.
– construirea corectă a propoziţiei subordonate indicate, introduse prin adverbul relativ cum:
respectarea tipului de propoziţie subordonată indicat (propoziţie subordonată subiectivă) – 2 p.;
introducerea propoziţiei subordonate prin adverbul relativ cum – 1 p.
B.
– relatarea unei întâmplări: respectarea succesiunii logice a faptelor – 6 p.; respectarea parţială a
succesiunii logice a faptelor – 4 p.; fără respectarea succesiunii logice a faptelor – 2 p. 6 puncte
– câte 1 punct pentru precizarea fiecăruia dintre cele două elemente ale contextului spaţio-temporal
2 x 1 p. = 2 puncte
– adecvarea conţinutului la cerinţă – 2 p.; conţinut parţial adecvat – 1 p. 2 puncte
– respectarea precizării privind numărul de cuvinte 2 puncte
Notă!
14 puncte se acordă pentru redactare, astfel:
– unitatea compoziţiei: câte 1 punct pentru fiecare compunere 2 x 1 p. = 2 puncte
– coerenţa textului: câte 1 punct pentru fiecare compunere 2 x 1 p. = 2 puncte
– registrul de comunicare, stilul şi vocabularul adecvate conţinutului: în totalitate – 2 p.; parţial – 1 p.
2 puncte
‒ ortografia (0 – 1 erori: 3 p.; 2 – 3 erori: 2 p.; 4 erori: 1 p.; 5 sau mai multe erori: 0 p.) 3 puncte
‒ punctuaţia (0 – 1 erori: 3 p.; 2 – 3 erori: 2 p.; 4 erori: 1 p.; 5 sau mai multe erori: 0 p.) 3 puncte
‒ aşezarea corectă a textului în pagină 1 punct
‒ lizibilitatea
Subiecte Matematica Evaluare Nationala 2018. Subiecte Evaluare Naţională 2018 Română: barem, punctaje, rezolvări
Iată subiectele la ROMÂNĂ Evaluare Naţională 2018:
Subiecte Matematica Evaluare Nationala 2018. SUBIECTUL al II-lea - 36 de puncte
Citeşte următorul text:
Garda cetăţii Alba Carolina, din Alba Iulia, defilează prin faţa sutelor de vizitatori, care se întrec în a-şi înălţa cât mai mult smartphone-urile peste capetele rândurilor din faţă ca să facă poze şi să filmeze momentul. Îmbrăcaţi în uniforme austriece din secolul al XVIII-lea, membrii gărzii, unii pe jos, alţii călăare pe nişte superbi frizieni*, înarmaţi cu flinte, trec pe sub Poarta a III-a a cetăţii, grandioasa poartă a ansamblului arhitectual Alba Carolina, dominată de statia ecvestră* a împăratului Carol al IV-lea din Casa de Habsburg. Se respectă întregul ceremonial şi se trag salve de tun [...].
Pe 4 noiembrie 1715, generalul Steinville, comandatul trupelor imperiale austriece din Transilvania, împreună cu Stefan Kornis, guvernatorul Transilvaniei, şi Giovannis Visconti Morandă, arhitectul italian care a proiectat fortificaţia, au pus temelia cetăţii Alba Carolina. Aceasta avea rol atât în sistemul de apărare a habsburgilor împotriva turcilor, când şi de consolidare a puterii în teritoriile ocupate. Cum trebuia să fie principala fortăreaţă a Transilvaniei, a fost construită după cele mai noi metode de fortificare ale vremii, concepute de arhitectul militar francez, Sebastien Le Prestre, Marchiz de Vauban. Planurile au fost trimise la Viena pentru a primi aprobarea Prinţului Eugeniu de Savoia. Pentru amplasare, s-a ales stratgic cel mai înalt punct al oraşului, pe locul a două fortificaţii mai vechi. Totul a costat aproape două milioane de guldeni* de aur, o sumă imensă pentru acele vremuri, intrarea în cetate se făcea prin intermediul a şapte porţi, câte una pe fiecare linie de apărare. În prezent, Traseul celor Trei Fortificaţii din Alba Carolina conţine vestigiile a trei cetăţi din epoci distincte, construite succesiv în acelaşi loc, fiecare nouă cetate incluzând-o pe cea veche: castrul roma (106 d.H.), cetatea medievală (sec. XVI - XVII) şi Cetatea Alba Carola.
Adina Brănciulescu, Transilvania din "goana" trenului în Naţional Geographic Traveler, nr 35/ 2017
Evaluare Nationala 2018: barem, punctaje, rezolvări
*frizieni - specie de cai
*ecvestră - (despre opere de artă) care reprezintă o persoană călare
* guldeni - monede de aur sau de argint, care au circulat în mai multe ţări din Europa
A. Scrie răspunsul pentru fiecare din cerinţele de mai jos.
1. Formulează câte un enunţ în care să precizezi următoarele aspectete din textul dat:
- numele guvernatorului care a pus temelia cetăţii Alba Carolina - 4 puncte
- un rol pe care îl avea cetatea Alba Carolina în secolul al XVIII-a - 4 puncte
2. Scrie numele autoarei şi anul în care a apărut articolul din care este extras textul - 4 puncte
3. Menţionează genul şi cazul substantivelor subliniate din text - 4 puncte
4. Precizează funcţia sintactică a cuvintelor subliniate, menţionând partea de vorbire prin care se exprimp: În prezent, Traseul celor Trei Fortificaţii din Alba Carolina conţine vestigiile a trei cetăţi din epoci distincte, construite succesiv în acelaşi loc. - 4 puncte
5. Transcrie două proproziţii subordonate diferite din fraza următoare, precizând felul acestora: - 4 puncte
Garda cetăţii Alba Carolina, din Alba Iulia, defilează prin faţa sutelor de vizitatori, care se întrec în a-şi înălţa cât mai mult smartphone-urile peste capetele rândurilor din faţă ca să facă poze şi să filmeze momentul.
4. Construieşte o frază alcătuită din două propoziţii în care să existe o propoziţie subordonată subiectivă, introdusă prin adverbul cum. - 4 puncte
B. Redactează o naraţiune de 150-300 de cuvinte, în care să prezinţi o întâmplare petrecută într-o cetate - 12 puncte
În compunerea ta, trebuie:
- să relatezi o întâmplare, respectând succesiunea logică a faptelor
- să precizezi două elemente ale contextului spaţio-temporal
- să ai un conţinut adecvat cerinţei
- să respecţi precizare privind numărul de cuvinte
Notă! Respectarea, în lucrare, a ordinii cerinţelor NU este obligatorie.
Vei primi 14 puncte pentru redactarea întregii lucrări (unitatea compoziţiei – 2 p.; coerenţa textului – 2 p.;
registrul de comunicare, stilul si vocabularul adecvate conţinutului – 2 p.; ortografia – 3 p.; punctuaţia – 3 p.;
asezarea corectă a textului în pagină – 1 p.; lizibilitatea – 1p.).
Primele rezultate vor fi afişate în 19 iunie, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi. La admiterea la liceu, va conta în proporţie de 80 la sută media generală de la Evaluarea Naţională şi 20 la sută media generală de absolvire a claselor V - VIII.
Află tot ce trebuie să ştii despre examenul de Evaluare Naţională 2018: subiecte Matematică, barem Matematică, rezolvări şi rezultate!
Elevii de clasa a VIII-a au încheiat cursurile pe 8 iunie, urmând ca prima probă din cadrul Evaluării Naţionale să aibă loc pe 11 iunie. Rezultatele la Evaluare 2018 se vor afişa pe 23 iunie 2018.
Edu.ro Subiecte Română Evaluare Naţională 2018
Subiecte Matematica Evaluare Nationala 2018. Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativa a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul să susțină Evaluarea Naţională fără taxă. Iată calendarul examenului de EVALUARE 2018, aprobat de Ministerul Educaţiei - EDU.ro!
Ministerul Educației Naționale a aprobat calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul şcolar 2017-2018. Potrivit documentului, prima probă scrisă din cadrul Evaluării 2018 (limba şi literatura română) va avea loc în data de 11 iunie 2018. Următoarea probă scrisă (matematică) se va desfășura în data de 13 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă) va fi organizată în 14 iunie.
Subiecte Matematica Evaluare Nationala 2018. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 19 iunie (până la ora 12:00).
REALITATEASPORTIVA.NET
REALITATEASTAR.NET
TABU.RO