Anca Alexandrescu: „Primarul de aici, deși a fost ales să aibă grijă de cetățeni, a fost de acord cu ce vrea să facă OMV aici. Ce vrea să facă? Ceva ce nu există nicăieri în lume, adică un depozit de dioxid de carbon on shore, adică pe pământ. Nu există decât pe mare, în marea nordului la 200 de km distanță. Aici nu există, dar vor să facă în România.
Cei de la OMV n-au făcut niciun demers legal ca să facă acest proiect aici. Nu există legislație în România pentru așa ceva. Orice demers care s-a întâmplat aici e ilegal. Primarul de aici a influențat consilierii, i-a adus pe cei de la OMV și a aprobat un proiect, au semnat contract și i-au păcălit pe oameni că o să le dea marea cu sarea”.
Localnică: „Ieri m-am întâlnit cu o doamnă din sat care mi-a zis că s-a dus la primărie și a întrebat viceprimarul ce se întâmplă. A zis că nu e nimic... băgăm apă cu sare. Ce facem, saramură?”.
Consilier Primăria Boțești: „Ne-au spus că pentru a ajunge să depoziteze co2 au nevoie de acces la drumuri și pentru a avea acces vor repara 2 poduri. Atât. Niciun studiu n-a fost prezentat, a fost o poveste scurtă, foarte simplă, consecințele grave n-au fost niciodată prezentate sau orice alte consecințe nu au fost prezentate”.
Localnic: „Au scris în contract numai că au dreptul să intre pe terenul meu în careul sondei, OMV a zis că vrea să pornească sonda de gaze.... au zis că s-au acumulat resurse, există gaze și ar putea reporni sondele de gaze pentru gaze. Dar ați aflat că acolo vor să facă depozit. Da... și nu sunt de acord”.
Localnic: „Explicații nu am primit, de aceea am temeri și mă gândesc la riscuri peste 5 ani, 10 ani, 20 de ani și cum afectează o gură de rai, care e comunitatea asta, acest proiect”.
Anca Alexandrescu: „Am venit să vedem podul pe care OMV vrea să-l repare la schimb pentru depozitul de doxid, mă așteptam să fie un pod wow”.
Dian Popescu: „Astea-s poduri făcute din țevi, noi construiam poduri din fier. E pod care mai ține 100 de ani, practic ei vor să-și facă un pod pentru ei. Iar podul ăsta care are 6 metri... Anca, despre ce vorbim... localnicii folosesc podul pentru transportul lor... Până acum, acest pod ducea la sondele din vârful dealului. S-a trecut cu utilaje de sute de tone, podul ăsta a ținut. E o mascaradă, gândiți-vă că dă podul ăsta la o parte, structura e deja făcută, pun casete de petrol, într-o săptămână a făcut pod”.
Anca Alexandrescu: „Mergem la dl primar, aici e Primăria, dl Nicolae Bunda.. să vedem ce ne spune”.
Primar: „OMV Petrom nu e adus de noi aici, consilierii nu au fost nici păcăliți, mințiți nici nu li s-a ascuns ceva. Noi ne-am trezit cu cei de la OMV pe drum. Pur și simplu i-am găsit că verificau niște sonde în Boțesti. Ne-au solicitat sprijin în a găsi cetațeni din comuna care au o sondă. Au venit cu solicitare de cercetare, asta ne-au prezentat, în vederea înmagazinării dioxidului de carbon. Lucrul ăsta ni s-a prezentat. În ședința unde am fost toți prezenți.
Nu s-a aprobat nimic în consiliu în afară că se dă o suprafață de 740 de metri pătrați pentru construirea a 2 poduri. Primăria a văzut oportunitatea faptului că în Boțești exista necesitatea unor investiții și OMV Petrom își asumă să le facă”.
Viceprimar: „Noi am fost de acord ca să facă cercetare...”.
Secretar primărie: „Dl primar spune că sunt niște documente pe care vi le-au prezentat cei de la OMV în care spun ca vor sa faca cercetare. Primarul se refera ca au venit în altă ședință că le trebuie o scrisoare de susținere pentru a depune...”.