1. Creierul uman consumă 20% din oxigenul din organism, dar reprezintă doar 2% din masa corporală.
2. Creierul uman poate genera 10-25 de wați, suficient cât să aprindă un bec. Centrul de comandă al organismului este ca o super-rețea de semnale electrice. În fiecare secundă, el procesează și transmite milioane de mesaje întregului corp uman.
3. Creierul se maturizează complet doar în adolescența târzie. Empatia, capacitatea de a face mai multe lucruri deodată și capacitatea de a lua decizii raționale sunt printre ultimele care se dezvoltă. Mai mult, unele studii au arătat că dezvoltarea creierului poate dura chiar până la 20 de ani.
4. Creierul uman este mai activ când dormim decât atunci când suntem treji. Spre exemplu, în timpul somnului, creierul poate procesa informații și se pregătește pentru diverse activități. Practic, uneori el ia decizii în timp ce noi suntem inconștienți. Așa că nu degeaba se spune că noaptea e un sfetnic bun.
5. Creierul este cel mai gras organ din corpul uman. Aproximativ 60% din creierul uman este grăsime. Astfel, creierul este organul cu cea mai mare concentrație de grăsime din corpul unui adult sănătos.