Potrivit unui comunicat dat publicităţii, miercuri, de către organizatorii "protestului în negru", desfăşurat marţi după-amiază în Câmpina, oraşul în care locuiau cele cinci victime ale accidentului produs sâmbătă seară pe DN 1, au lansat o campanie de strângere de semnături pentru o petiţie care va transmisă CNADNR, în scopul de a-i determina pe reprezentanţii acestei instituţii să monteze "cât mai urgent" separatoare de sens pe DN 1, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Scopul petiţiei este acela de "sensibilizare a autorităţilor centrale, pentru a determina CNADNR să ia măsuri concrete şi cât mai repede cu putinţă", susţin iniţiatorii.
"Dorim să atragem atenţia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România că prevenţia trebuie să fie o prioritate, că pe DN1 trebuie montate separatoare de sens din beton de la un capăt la altul al acestui drum naţional care a făcut până acum sute, poate mii de victime. Separatoarele de sens şi sensurile giratorii în intersecţii cheie (Floreşti, Băneşti etc.) pot salva vieţi!", arată, în comunicatul dat publicităţii miercuri, organizatorii protestului de marţi, care sunt şi iniţiatori ai acestei petiţii.
Potrivit sursei citate, în timpul manifestării de marţi după-amiază, dar şi la finalul acesteia, peste 2.000 de persoane au semnat petiţia, iar campania de strângere se semnături continuă miercuri şi joi în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina.
"Îi aşteptăm aici pe toţi cei care vor să semneze pentru normalitate, pentru viaţă", susţin organizatorii în comunicatul dat publicităţii miercuri.
Cinci persoane, între care un copil de 11 ani şi o tânără de 19 ani, cu toţii din Câmpina, şi-au pierdut viaţa, sâmbătă seară, după ce maşina în care se aflau şi care circula regulamentar a fost izbită violent de autoturismul unui şofer bucureştean care a intrat pe contrasens şi care cu câteva ore înaintea accidentului a postat pe internet un mesaj de adio, în care lăsa să se înţeleagă că se va sinucide.
Iniţial, Poliţia Prahova a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în urma accidentului, însă ulterior dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, care a schimbat încadrarea juridică din "ucidere din culpă" în "omor calificat".