Dragoş Pătraru poate rămâne la TVR, dar cu o condiţie. "Este, ca să fiu elegant, o prostie"

Friday, 29 April 2016, 20:52, Sursă: REALITATEA.NET

Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii "Starea Naţiei", de la TVR, a dezvăluit recent ce condiţii i s-au impus pentru a rămâne în continuare la Televiziunea Română.

Într-un interviu acordat Paginademedia.ro, Dragoş Pătraru a explicat că emisiunea pe care o realizează va râmâne, totuşi, pe post, după ce Consiliul de Administraţie (CA) a votat prelungirea actului adiţional cu încă două luni.

Lucrurile nu sunt încă tocmai simple: jurnalistului i s-a adăugat în contract o clauză care îi interzice să "denigreze" instituţia.

"Referitor la contractul meu. M-am uitat pe el, este deja plin de clauze abuzive, care-mi îngrădesc libertatea de exprimare. Desigur, n-am ținut cont niciodată de ele. Practic, dacă s-ar fi aplicat acest contract, eu ar fi trebuit să nu fac o a doua emisiune la TVR. După prima, de acum doi ani, trebuia să fiu dat afară. A pune încă o clauză care să-mi restrângă libertatea de exprimare, pentru două luni, este, ca să fiu elegant, o prostie. Cum spuneam, acești oameni nu pricep că ne aflăm la televiziunea publică, nu la dânșii în sufragerie", a explicat Pătraru.

"Legat de clauza asta care urmează să-mi fie pusă în contract, n-am văzut-o încă, dar cred că ar trebui să sune așa: 'Prostul ăla de la Starea nației nu mai are voie să spună că suntem slab pregătiți, că nu muncim, că vrem bani mulți, că tocăm 80 de milioane de euro pe an, având performanța editorială cu mult sub ceea ce alte televiziuni fac cu 7 milioane de euro. Ipochimenul care s-a găsit el să facă audiență ca să strice feng-shui-ul TVR trebuie să spună că românii sunt obligați să plătească în continuare abonamentul tv fără să întrebe ce se întâmplă cu banii lor și că singura funcție a TVR trebuie să fie aceea de a-și plăti angajații'", a completat jurnalistul.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: MEDIA